Diskussion:Opholdsstedet Jabes

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg oprettede artiklen den 29. november 2011 efter TV udsendelsen Operation XTV2, hvor opholdsstedet bliver omtalt. Jeg mener derfor at opholdsstedet har en offentlig interesse ligesom flere lokalaviser efterfølgende også har skrevet om stedet. En bruger ved navn "Perazim" har den 30. november 2011 i hele 5 omgange slettet alt den kritik som har været fremme om opholdsstedet og efterfølgende har artiklen fået notabilitet. Jeg tillader mig at tilrette artiklen i dens oprindelige version, så den kritik der har været af opholdsstedet også kommer frem, da jeg mener den er ret væsentlig og ikke bør slettes. Denne gang har jeg tilføjet en række fodnoter og kilder. Jeg håber ikke at kritikken endnu engang bliver censureret væk af folk, som måtte være uenige. Jeg mener at kritikken er ret væsentlig og interessant for offentligheden.

Anders 2. dec 2011, 14:48 (CET)

Jeg satte {{notabilitet}} på artiklen, da det er min opfattelse, at et behandlingstilbud for en håndfuld unge ikke i sig selv er notabelt. Da skabelonen blev påsat var der stort set ikke andre oplysninger i artiklen. Jeg kan med din seneste redigering se, at der har været en del omtale af stedet i anledning af en tv-udsendelse. Debatten i medierne føjer da lidt til notabiliteten, men jeg synes nu fortsat, at et opholdssted for 9 unge, hvoraf de 4 er i udslusning er i den meget lave ende, også selv om det er lykkedes dem at komme (ufrivilligt) i fjernsynet. Det er muligt, at der er andre, der ser anderledes på det. Pugilist 2. dec 2011, 15:54 (CET)
Jeg kan godt se din pointe med at det ikke vedrører så mange unge, men vi må også huske på at antallet er nuværende anbragte - antallet har været højere og igennem 10 år er det mange unge. Jeg synes også at omsætning for 40 millioner kommunale kroner om året gør stedet relevant, uanset hvor mange unge der måtte være anbragt, ikke desto mindre er det en fond der har haft mere end 100 ansatte på en gang og som i øvrigt er en af de største "virksomheder" i lokalområdet omkring Borup. Det bemærkes tillige at der findes andre artikler om lignende institutioner, bl.a. Granhøjen samt Åmosen (Institution). Anders 2. dec 2011, 16:19 (CET)

Sletningsforslag: Opholdsstedet Jabes

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg tvivler på at Opholdsstedet Jabes er relevant at have en artikel om - når alt kommer til alt, handler sagen vist bare om penge. Det er da muligt at der er sket kritisable ting, men jeg havde nu ikke bemærket det, hvis ikke det var for denne artikel. --Palnatoke 13. feb 2012, 15:28 (CET)

  • Slet - I sin foreliggende form ser skandalen ud til at være hovedårsagen til artiklens oprettelse. --Rmir2 13. feb 2012, 17:36 (CET)
  • Slet - Jeg har tidligere tilkendegivet min holdning på artiklens diskussionsside, hvortil henvises. Bemærk også, at der på diskussionssiden er argumenter for stedets notabilitet, hvilket bør tages med i vurderingen, når der engang konkluderes. Pugilist 13. feb 2012, 18:26 (CET)
  • Slet - --Pixi Uno 13. feb 2012, 23:08 (CET)
  • Slet - AT en organisation eller lignende har været med i Operation X er ikke nok til at et emne har notabilitet --Rasmusbyg 14. feb 2012, 07:03 (CET)
  • Behold Jabes bar også være skurk i DR Dokumentar i 2011. Bestemt notabel i den løbende debat om socialpædagogiske opholdstæder som misbruger off. penge og svigter de unge. Peter Mulvany 14. feb 2012, 18:36 (CET)
  •  Kommentar - Det er vel ikke Wikipedias opgave at fungere som gabestok for konkrete foretagender, som af den ene eller den anden grund vurderes som værende eksempelvis "misbrugere af offentlige penge" eller at "svigte de unge". Er stedet notabelt er det notabelt ud fra sædvanlige kriterier og bør behandles som sådant, men jeg mener ikke, at vi i vurderingen bør lade det indgå, om vi synes, at et foretagnede "fortjener" at blive hængt ud. Er det en virksomhed, der reelt misbruger offentlige penge, vil der nok blive lukket for den hane inden længe, og så lukker stedet. Og er de så notable om 12 måneder, når mediemøllen har fået noget andet at kaste sig over ? Pugilist 16. feb 2012, 09:33 (CET)
  • Slet - En ellers ikke-notabel institution bliver ikke notabel af at være i negativt lys - det her er en encyklopædi, ikke en smiley-ordning. --KLN 16. feb 2012, 10:04 (CET)
Konklusion:
Der er størst opbakning til at slette artiklen. |EPO| COM: 18. feb 2012, 14:06 (CET)