Diskussion:Oppositionen i Nazityskland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Enig - denne artikel bør sammenskrives med Adolf Hitler!--Christophersen 1. maj 2009, 07:03 (CEST)

Jeg er også enig. --Masz (Skriv besked) 1. maj 2009, 07:17 (CEST)
Så hellere omdøbes til noget i retning af Tyske opposition mod naziregimet (find gerne på noget bedre selv) - Det var det de var, ikke kun personlige modstandere af individdet AH. Og ja, artiklen mangler stadig meget endnu, men den er IMO notabel til en selvstændig artikel. --Ktp72 1. maj 2009, 08:47 (CEST)
Hvad betyder IMO notabel!--Christophersen 1. maj 2009, 21:45 (CEST)
Det betyder In My Opinion (da.: efter min mening) har emnet notabilitet. --Ktp72 5. maj 2009, 09:42 (CEST)
Hvis der kommer lidt mere kød på - kunne artiklen hedder "Oppositionen i Nazityskland"--Christophersen 5. maj 2009, 17:59 (CEST)
Man kan fx finde mere her: de:Widerstand gegen den Nationalsozialismus og her: en:German resistance. --Ktp72 6. maj 2009, 10:41 (CEST)

Adolf Hitler bør ikke sammenskrives med Hitlers modstandere. Mvh. Bjørnen (skrev 87.60.213.43 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvorfor ikke? Det kunne da være et fint afsnit, istedet for en lille artikel? Knud Winckelmann 27. aug 2010, 23:33 (CEST)
Jeg foreslår vi omdøber denne artikel, omskriver den og giver den et større omfang (f.eks. attentater der var begået imod højtstående officerer, og bare nazismen generelt). Også bør der også være et afsnit omkring de største attentater imod Hitler i hans egen artikel, men inden krigen var slut var der vidst forsøgt over 40 attentater alene på Hitler, og det bliver måske lidt overkill at skulle nævne alle dem, i hans egen artikel :-) --Grey-Fox 27. aug 2010, 23:46 (CEST)
Jeg har også svært ved at se, hvad der diskvalificerer dette emne til at have en selvstændig artikel. Ja, i øjeblikket er den for kort og ufuldstændig, men det er der så mange andre artikler der også er. --Ktp72 28. aug 2010, 09:33 (CEST)