Diskussion:Ph.d.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Indførelsen af ph.d.-graden[redigér wikikode]

Der hersker tilsyneladende lidt tvivl om, hvornår ph.d.-graden blev indført i Danmark til afløsning af licentiatgraden. Gads lille leksikon anfører 1988 (jf. Diskussion:Licentiatgrad) og det har jeg selv skrevet i både denne artikel og artiklen om licentiatgraden. I SDE står der under licentiat, at den i 1989 blev afløst af ph.d., men i artiklen om ph.d. (altså ligeledes i SDE) står der, at denne grad blev indført i 1992 i Danmark. Jeg kunne have en mistanke om, at forvirringen kunne skyldes, at loven måske blev vedtaget i 1988 eller 1989, men først med virkning fra 1992 eller lignende. Jeg ved imidlertid ikke noget. Kan nogen hjælpe med afklaring af spørgsmålet? --Heelgrasper 15. jan 2006 kl. 04:25 (CET)

Doktortitel[redigér wikikode]

Artiklen nævner at en dansk ph.d. grad ikke giver en ret til at kalde sig doktor, men også at en PhD-grad fra et engelsksproget land givet en ret til at kalde sig doktor i alle lande. Menes der hermed at man med en dansk ph.d. ikke må kalde sig doktor i et engelsksproget land, men at man med en engelsksproget PhD må kalde sig doktor i Danmark? Umiddelbart synes jeg dette bør uddybes, og helst også underbygges med en reference. --AndreasBM (diskussion) 25. maj 2018, 18:25 (CEST)

Kort sagt, så giver en Ph.d. ikke ret til at kalde sig doktor i Danmark, uafhængigt af hvor du har fået den. Til gengæld har du lov at bruge den betegnelse i engelsktalende lande. Giver det mening? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. maj 2018, 18:54 (CEST)
Helt bestemt, men så er sætningen "Graden PhD/Ph.D. (Doctor of Philosophy) fra et engelsksproget land er en doktorgrad og giver indehaveren af graden ret til at betegne sig doktor i alle lande." overflødig (og forvirrende). Som du siger er der jo ingen forskel på en Ph.d. grad fra et engelsksproget land og fra Danmark. Uanset hvor den kommer fra vil en ph.d. grad anses som en doktorgrad i andre lande, men ikke i Danmark.--AndreasBM (diskussion) 26. maj 2018, 11:19 (CEST)
Du må meget gerne rette teksten, så du mener teksten giver bedre mening :) mvh Tøndemageren (diskussion) 26. maj 2018, 11:25 (CEST)