Diskussion:Premierløjtnant

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

== Svarer til ... ==

Er afsnittene, som indledes "Svarer til" ikke overflødige - man kan vel bare bruge interwiki? -- Poul G disk. 27. apr 2006 kl. 22:49 (CEST)

Idéen med 'Svarer til...' er at en læser, der skal oversætte en bog eller tekste en film med søofficersgrader eller lignende, nemt kan finde det rigtige navn. Så længe det drejer sig om hæren går det, men f.eks. er en captain i flåden en OF-5 officer, mens en captain i hæren er en OF-2 officer. Det danske forsvars officielle oversættelser af danske officersgrader kan ikke altid bruges direkte til de engelske, især ikke til Royal Air Force.
Artiklen:'Premierløjtnant' har et engelsk link til 'First Lieutenant', hvilket er relativt logisk; derfor har jeg ikke skrevet 'svarer til First Lieutenant i den britiske hær'. De andre 'svarer til...' synes jeg ikke er overflødige.
Med venlig hilsen Necessary Evil 27. apr 2006 kl. 23:49 (CEST)
I så fald vil jeg glæde mig til at se, hvad premierløjtnant svarer til på zulu, hindi, serbo-kroatisk og ungarsk - for oversættere fra disse sprog skal vel ikke stilles ringere? Spøg til side - argumentet forkommer mig noget søgt - de pågældende oversættere kan jo starte på den engelske side og så benytte interwiki til den danske. (Mange af gradsartiklerne er i øvrige præget af en ret dansk synsvinkel.) -- Poul G disk. 4. maj 2006 kl. 12:02 (CEST)
(Mange af gradsartiklerne er i øvrige præget af en ret dansk synsvinkel.) Helt rigtigt, jeg mener at gradsbeskrivelserne i det danske forsvar i nutiden er den rigtige indgangsvinkel. En kaptajn er kompagnichef i Danmarks hær i 2006 og var det i Napoleons Grand Armé. Folk der søger på da.wikipedia.org vil formentlig have en vis interesse i danske forhold, men vil også gerne videre til udlandet/fortiden. Derfor ville det være godt, hvis der var nogle der kunne tilføje disse ting og lægge de danske synsvinkler i et underafsnit á la danske hær.
Med hensyn til interwiki, er det det samme som en artikels links til søsterwiki'er??
Til sidst mener jeg at engelsk og tysk er kraftigt repræsenteret i den danske bevidsthed, så svarer til godt kan forsvares. Alternativt skulle man linke en.wikipedia.org og de.wikipedia.org til de rigtige danske sider og håbe på at ingen (herunder robotter) ændrer dem. Captain skulle så linkes til mindst 3 danske sider; Kaptajn, Kommandør og kriminalkommisær og tilsvarende. Dette vil være usikkert, da en eller anden kunne finde på at rationalisere links og en engelsk administrator ikke ville vide om det var korrekt. Mvh. Necessary Evil 4. maj 2006 kl. 15:10 (CEST)
Jeg er selv tidligere blevet belært om, at da.wiki er dansksproget og ikke specielt vedrører Danmark, danske forhold eller "dansk bevidsthed". Ved at benytte interwiki vil robotterne automatisk tilføje ekstra sprog efterhånden som de linker til de sprog vi allerede har med. Det er i øvrigt muligt at interwiki-linke til flere sider - og det kan jo godt være relevant, hvis man på ét sprog vælger at beskrive beslægtede begreber på én siden, mens man på andre deler dem op. -- Poul G disk. 5. maj 2006 kl. 10:05 (CEST)

Til nye læsere.
Premierløjtnant er en OF-1a officer og Flyvevåbnets gradstegn er det samme som RAF's OF-2 Flight Lieutenant, selvom premierløjtnant i Flyvevåbnet er en OF-1a. Den er altså god nok i tilfælde af at du undrer dig over artiklens billeder: Billede:DM-Army-OF1a.gif|Hæren Image:OF2 RAF Flight Lieutenant.gif|Flyvevåbnet. Lignende er gældende med søofficersdistinktionerne. Det er af rent dovenskab !! Necessary Evil 28. apr 2006 kl. 00:03 (CEST)


Til 80.165.236.182, hvis du ikke har bidraget til Wikipedia, så se venligst bort fra denne meddelelse.

Med hensyn til dine US Navy-tilføjelser, skal du rykke en tand op:

  • Premierløjtnant er en OF-1 officer, svarende til Lieutenant, junior grade. En Lieutenant, junior grade har en ½" og en 1/4" guldstribe, men svarer til en Premierløjtnant med to ½" guldstriber.

Mvh Necessary Evil 4. maj 2006 kl. 19:07 (CEST)

Der er ikke noget der hedder halvkompagnifører længere...[rediger kildetekst]

I artiklen henvises til betegnelsen halvkompagnifører i Hærhjemmeværnet. Dette er ganske enkelt ikke noget der længere findes. I Hærhjemmeværnet og flyverhjemmeværnet er en premierløjtnant næstkommanderende i et kompagni/esk./underafdeling.

/Bent Lorentzen (Skrev 83.93.47.145 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er du mere end velkommen til at rette selv. --Arne (Amjaabc) 16. jan 2008, 15:18 (CET)

Vedhæftet billede af læger i ISAF[rediger kildetekst]

Lægerne på billedet bærer rangen af Major eller Oberstløjtnant, ikke premierløjtnant som artiklen imo. lægger op til, kan man ændre teksten til billedet så man ikke fejlagtigt tror de store hvide stjerner er SL/PL?

Tjo... men så har billedet vel ikke noget med artiklen at skaffe i det hele taget, og bør vel egentligt enten erstattes med et der har, eller blot fjernes? --SorenOlin [ talk to me ] 13. dec 2011, 14:08 (CET)
Jeg har tilføjet en parentes. Hvis du kan finde på en bedre tekst, så gør det bare. Billedet illustrerer den specifikke pointe, ikke det artiklens generelle emne. --Palnatoke 13. dec 2011, 14:12 (CET)