Diskussion:Punk-rock

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Den "komplette" liste over punk-bands er af flere årsager ikke særlig praktisk - først og fremmest er listen ikke komplet og kan aldrig blive det (store nyere punk-navne mangler, klassiske punkinspirerede bands (som Sublime) mangler). Henvisning til Kategori:Punkbands virker umiddelbart mere logisk; så kan man se de knapt 10 artikler om punkbands, der er fundet nævneværdige nok til at nogen har skrevet en artikel om dem. --Jakob mark 7. aug 2006 kl. 10:21 (CEST)

Hvis du er så utilfreds, så begynd selv at skrive videre. --|EPO| 7. jan 2007 kl. 11:35 (CET)

Punk og "storhedstid"[rediger kildetekst]

Jeg undrer mig over at slut 70erne fremhæves som punkens storhedstid. Det er måske korrekt for så vidt angår Storbritanien og andre store lande, men når det gælder Danmark mener jeg ikke det holder stik. Mit indtryk er at Danmark var mindst fem år efter Storbritanien og at det danske punk miljø sidste i 70erne var utroligt lille. Først i begyndelsen af 80erne fik dansk punk vind i sejlene, og et utal af bands skød op. Jeg var selv en del af miljøet i Kbh og her var vi jævnligt et par hundrede punkere og skinheads på Gammel Torv. Et antal de næppe kunne samle da Storkespringvandet var samlingstedet i 70erne. Det er selvfølgelig ikke antallet alene der gør en god sub-kultur, men det skal jo holdes sammen med eksplosionen af koncerter og arrangementer. Nosferatu Festivalen i Saltlagret er et godt eksempel på kraften i miljøet anno 1982. Kan i øvrigt fortælle, at de bands der nævnes i starten af teksten var borte og glemt for den store masse af danske punks. Jeg er ikke stødt på nogle der regnede Ramones eller Clash for egentlige punk bands (sikkert fordi vi ikke gik op i punkens historie). Hardcorepunken med Dead Kennedys, Exploited og mange andre i spidsen havde for længst taget over og ingen så meget som nævnte Sex Pistols. Og så var der selvfølgelig den mere syrede ende med det fremragende band Before som det fremmeste danske eksempel. Det er rigtigt at punk og bz ikke var en og samme gruppering, men der var masser af københavnske punks som var en del af begge bevægelser. Nogle af de bedste koncerter blev jo også holdt i Ungdomshuset på Jagtvejen eller i det besatte hus , Alotria. Jeg vil med andre ord forslå at man i artiklen sørger for at skelne mellem dansk punk og så den punk, der var i andre lande.

Ej heller mener jeg det er korrekt, når der i artiklen står, at punken adskiller sig fra bla. metal og bz ved ikke at have en "provokerende stil". Folk fandt os særdeles provokerende og vi regnede det for en dyd - deraf udseendet. Eksempelvis husker jeg da en punker på Gammel Torv greb en mikrofon som salmesangerne fra Frelsens Hær benyttede og skrålede lystigt løs. Sådan var ånden i miljøet.

NB. Vil man selv danne sig et billede af punkmiljøet, så har en venlig sjæl lagt, "Spild af tid" på nettet. Det var undergrunds bladet man læste dengang: http://www.pinkdild.org/afm/

VH

Simon

Når du henvender dig til "du" er det åbenlyst, at du ikke har forstået Wikipedia. Hvis du kigger på artiklens historik kan du se samtlige ændringer siden den blev oprettet. Der er mindst 20 forskellige, der har skrevet siden den blev oprettet.
Men siden du selv har været en del af miljøet tror jeg du kan få artiklen udvidet og forbedret - så gå i gang! --|EPO| 7. jan 2007 kl. 11:52 (CET)

Med den tone du lægger for dagen kunne jeg ikke drømme om at bruge energi på at sætte mig mere ind I Wikipedia. Jeg forsøgte bare at byde ind med mine egne iagtagelser.

Hej Simon, du skal ikke tolke EPO's indlæg som surt eller andet negativt. Tværtimod er det et forsøg på at opklare nogle ting. Netop din henvendelse til "du" står for mange af os skribenter som lidt misforstået. Her er ingen enkeltperson, der skriver alle artiklerne og ingen endelig ekspert som er den eneste der bestemmer, hvad artiklen om "punk" skal handle om. Her er flere hundrede skribenter med alle mulige baggrunde, som skriver om lige præcist det, de har lyst til i emner, som de forhåbentligt har et eller andet kendskab til. Da du tydeligvist har en større viden om punken i Danmark end de forfattere, der hidtil har skrevet på artiklen, får vi alle en bedre Wikipedia, hvis du ville indflette nogle af dine betragtninger i den eksisterende artikel.
Dertil kommer, at hverken jeg eller EPO aner noget som helst om punk. Det er ikke os der har skrevet det nuværende indhold, men vi er blot nogle andre skribenter herinde, der ser en besøgende med en viden, som Wikipedia tydeligt mangler, hvorfor vi opfordrer dig til at bidrage hermed :)
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 7. jan 2007 kl. 12:24 (CET)

Tak for forklaringen. VH Simon

Der er lidt sludder i skemaet, bl. a. eksisterer Green Day jo som bekendt stadig i dag. Det bør rettes, jeg kan bare ikke finde ud af at gøre det selv. --Lhademmor 31. jan 2008, 16:10 (CET)

Rettede "Stooges" til "The Stooges" og så holdt skemaet/figuren op med at virke. Er der en, der kan forklare hvorfor? Og gerne fixe det. Husk lige ovenstående rettelse også hvis det ikke er fixet. --MGA73 1. sep 2008, 20:08 (CEST)

Definition[rediger kildetekst]

"Punk er en musikgenre..." Punk er betegnelsen for en livstil, punk-rock er betegnelsen for en musikgenre. Jeg mener artiklen bør hedder Punk-Rock, og så redirekte "Punk" hertil, indtil vi får skrevet en artikel om livsstilen punk.--Erik Ernst 1. aug 2009, 03:32 (CEST)

jeg har nu ændret overskrift etc... efter min mening er der ikke så meget grund til at snakke om det... måske det skulle hedde "Punk-musik", men ikke afgørende. --Pusleogpixi 1. aug 2009, 04:11 (CEST)