Diskussion:Rødgran

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Stavemåde[redigér wikikode]

Artiklen hedder "Rødgran", og sådan staves det også i dansk ordbog. [1]

Men i artiklen er navnet konsekvent stavet "Rød-Gran", med bindestreg og ovenikøbet store forbogstaver, som var det et personnavn. Det er da ikke helt heldigt. --Kvent (diskussion) 25. nov 2013, 14:37 (CET)

Det hænger sammen med normen for navngivning af artikler, hvor vi på et tidspunkt besluttede os for at gøre som i et antal botaniske opslagsværker. Der er en del planter, som har et almindeligt dansk navn, der ikke passer sammen med deres taksonomiske tilhørsforhold, men her peger skrivemåden "Rød-Gran" hen på at planten hører til gran-slægten. At denne artikel så er blevet flyttet til Rødgran i stedet for Rød-Gran, er lidt sært, men det er muligvis også på tide at diskutere emnet mere generelt igen. --Palnatoke (diskussion) 25. nov 2013, 15:20 (CET)
Bemærker at stavemåden nu er rettet i artiklen (men ikke af mig) --Honymand (diskussion) 17. apr 2016, 20:03 (CEST)