Diskussion:Rebroussementsstation

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Rebroussementsstation har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 5, 2012.

Huskeliste for Rebroussementsstation: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Struer er vist lige så meget en R. som Århus. Togene fra Århus og sydfra rebrousserer, men man kan altså godt køre igennem til Thisted ad Thybanen. Jeg er ikke ajour med køreplanen for tiden, men i DSB-tiden kørte nogle af togene fra Århus igennem til Thisted. Der er vist også et lyntog fra Thisted, over Struer-Herning-Fredericia (eller har været) til København. Ditlev Petersen (diskussion) 16. jul 2013, 00:50 (CEST)

Helsingør[rediger kildetekst]

Det står "Toget skal dermed forlade stationen i samme retning, som det kom ind – det rebrousserer. " Det står videre ang Helsingør, Frederikshavn og Sønderborg, at disse ikke er rebroussementsstationer, grundet på "Det skyldes, at toget på en sådan station ikke skal rebroussere, dvs. vende for at køre videre ad strækningen.". OK, men hvordan skal så tog der afgår fra Helsingør gøre ? Nåkk kører togene ud fra Helsingør uden at vende !? Og då taler jeg om de tog der kører helt ind (ikke Gribskovbanens lokaltog) Boeing720 (diskussion) 17. okt 2013, 23:18 (CEST)

Sækbanegård vs rebroussementsstation[rediger kildetekst]

I Berlingske er der en artikel om at lave en eksprestunnel mellem Hovedbanen og Hellerup. https://www.berlingske.dk/samfund/politikere-genopliver-ide-om-eksprestunnel-mellem-hovedbanegaarden-og

Artiklen linker til en ældre artikel i Altinget https://www.altinget.dk/transport/artikel/dtu-forskere-jernbanestrukturen-i-hovedstaden-traenger-til-en-grundig-analyse

Artiklen skriver, at "Samtidig bliver Hovedbanegården en sækbanegård..."

Det udtryk kendte jeg ikke og jeg googlede lidt og fandt lang og intens debat om det på sporskiftet.dk, som jeg formoder er en side for tognørder https://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/hvad-er-en-s%C3%A6kbaneg%C3%A5rd

Som jeg forstår debatten så er en sækbanegård IKKE det samme som en rebroussementsstation. Det kan være det men behøver ikke være det, jf. mit forsøg på at opsummere det:

  1. Sækbanegård er en station, hvor gennemkørsel er fysisk umuligt. Dvs. toget er tvunget til at vende om.
  2. Rebroussementsstation er en station, hvor et tog kører ind og ud i samme ende og beholder samme tognummer. Det kan være af fysiske årsager, men det behøver ikke være det. Det kan også blot være af driftsmæssige hensyn.
  3. Endestation er en station hvor et tog med et konkret tognummer stopper og får et nyt nummer. Det behøver ikke at være umuligt at køre videre.

Er der nogle "togfolk" der kan bidrage? Fx Bruger:Steenth? MGA73 (diskussion) 2. nov. 2023, 11:10 (CET)[svar]