Diskussion:Regnbueis

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Betegnelsen regnbueis anvendes udelukkende øst for Storebælt. Det er helt vanvittigt, at siden er oprettet med det navn. Jeg havde aldrig hørt om regnbueis indtil for 2 dage siden. Ingen jeg kender har hørt om det. Det er kun sjællændere - altså et fåtal, der bruger betegnelsen. (Skrev 212.165.224.138 (diskussion • bidrag) 13. okt 2018, 17:26‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Det er vist lidt subjektivt, - jeg er jyde, men kender den også som regnbueis... men anyway, en kilde til navnet vil være godt. - Nico (diskussion) 16. okt 2018, 08:01 (CEST)
Jeg vil forsøge at bidrage lidt til den ophedede d(is)kussion. Her er et forsøg på et køligt overblik: Hjem-Is har en ispind med navnet "Trefarvet is" og REMA 1000 har kaldt deres "Trefarvet Flødeis". Premier Is (Polar Is) har valgt det mere frankofile "Tricolore Flødeis", mens Hansens Flødeis har en variant, der kort og godt hedder "Regnbue". Der kan findes adskillige opskrifter både med navnet "Regnbueis" og "Trefarvet is". Flere sider på nettet gør opmærksomme på, at navnet kan give anledning til diskussion. Den bagvedliggende logik synes at være, at man holder fast i det (navn), som man har fået ind med ske som barn. Den berømte is er med andre ord et produkt, hvortil der er forbundet stærke følelser og en hel del nostalgi. En afstemning blandt 96 brugere på debatten.net kom frem til det resultat, at et snævert flertal (50 %) hælder til navnet "Regnbueis", mens 43 % foretrækker at kalde den "Trefarvet is". Det klogeste vil sandsynligvis være, at man tilføjer et afsnit til artiklen, der hander om, at navnet er omstridt, så der ikke med jævne mellemrum skal bryde en større redigeringskrig ud og skabe kold-is-stemning på wiki'en. Hvis man søger på "Trefarvet is" er der jo lavet en omdirigering, så man kommer ind på artiklen "Regnbueis". Der er tilsyneladende en slags is-grænse, der deler Danmark, hvor jyderne foretrækker "trefarvet is", og sjællændere foretrækker "regnbueis". På Fyn hedder den så vidt vides også "Trefarvet is", men det kunne også tænkes, at de har opfundet deres helt egen partikulære variant, som måske hedder "fløeis mæ striver". Mvh. PHE77 (diskussion) 27. okt 2018, 03:12 (CEST)
Du skriver det lidt selv - jyderne foretrækker trefarvet is. Da jyderne er i overtal, bør "regnbueis" omdirigere til "trefarvet is". Måske er den rigtige betegnelse i virkeligheden "napolitansk is", og de andre betegnelser blot salgsnavne. (Skrev 178.155.186.7 (diskussion) 3. nov 2018, 18:01. Husk at signére dine indlæg.)