Diskussion:Ridder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Slettet følgende, laver i stedet flertydig:

Slettet afsnit, der bedre passer til artikel om sarmaterne

De var desuden en løst sammenknyttet koalition af stammer med en skarp social inddeling mellem de beredne soldater, en aristokratisk krigerelite, der red rundt (deres koner kørte i en overdækket vogn med hele husholdningen) og dem der lavede alt det praktiske, der var slaver eller livegne. Presset fra disse stammer førte til at kejser Trajans felttog mellem 102 og 106 e. Kr., hvor han overvandt iazygerne, dacerne og roxolanerne (sarmatiske stammer). Efter Trajans død i 117 holdt hans efterfølger Hadrian fast i Dacia som provins, men gav de to andre stammer deres uafhængighed.

Romerne besejrede således sarmaterne...

Slettet følgende, mangler ordentlig dokumentation, jeg har personligt ikke set videnskabeligt arbejde, der bekræfter alle disse påstande:

I parentes bemærket blev "Alan" et udbredt navn blandt adelige i middelalderen i de dele af Europa hvor goterne slog sig ned, samt i Nordengland. Desuden mener nogle at sagnkredsen om Kong Arthur, Lancelot og deres søgning efter Den hellige gral har rødder i sarmaternes hjemstavn. Arthurmyten er et af de meget vigtige udtryk for middelalderens ridderideal.

--Ktp72 23. apr 2007 kl. 22:31 (CEST)


Artikelens struktur uklar

Riddervæsnets oprindelse

Så er det en artikel om riddervæsnet, eller om riddere ? Sechinsic 6. jun 2009, 08:26 (CEST)

Oplæring til ridder-afsnit[redigér wikikode]

Ahmm,..."og iført en hvid skjorte, en guldtunika og en purpurfarvet kappe" for at starte et sted; havde de den guldtunika liggende,...bare sådan for tilfældets skyld? eller den blev måske udlånt ;) TherasTaneel (diskussion) 9. sep 2013, 21:59 (CEST)