Diskussion:Skat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

I artiklen henvises til ToldSkat som siden hen er blevet omdøbt til SKAT. I denne forbindelse tænkte jeg på, at Skat og SKAT ligner hinanden en del, så man nemt kunne forvirres. Så måske skulle artiklen flyttes til Skatter i stedet for? Evt. oprette en Skat (flertydig). Wikipeidas database har ingen problemer med at skelne mellem Skat og SKAT, så problemet er vel mere af kosmetisk karakter - men giv gerne jeres holdninger til kende om det. --|EPO| 5. mar 2006 kl. 19:03 (CET)

Det kan snildt løses ved at indlede artiklen med {{harflertydig3}} øverst i begge artikler – IMHO :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. mar 2006 kl. 19:17 (CET)
Skat (flertydig) findes allerede - ordet har længe haft mange betydninger. --Palnatoke 5. mar 2006 kl. 20:28 (CET)
Just do it.--Lena Dyrdal Andersen 1. nov 2010, 16:33 (CET)

Artiklen siger at beløbet efter AMB kaldes "skattepligtig indkomst". Det er så vidt jeg ved ikke korrekt. Det kaldes "personlig indkomst". Skattepligtig indkomst får du først efter ligningsmæssige fradrag. Eksempel fra SKAT: http://www.skm.dk/tal_statistik/skatteberegning/1372.html

Skattetryk som selvstændigt opslag[redigér wikikode]

Jeg kan se at afsnittet om skattetryk engang har været en selvstændig artikel med eget opslag. Jeg synes det ville være mere logisk at genoprette denne artikel og flytte det meste af indholdet fra nærværende artikel herover. Det vil skabe større overskuelighed end en "Skat"-artikel der efterhånden kan blive ret lang og omfatte vidt forskellige ting. Vil nogen have noget imod sådan en flytning?--Økonom (diskussion) 31. aug 2013, 11:51 (CEST)

Der er ingen der har kommenteret ovenstående spørgsmål i løbet af den seneste uge. Jeg tager det som et udtryk for at der ikke er andre der har nogen særlig aktiv mening om spørgsmålet. Jeg regner derfor med at lave den pågældende flytning i løbet af nogle dage.--Økonom (diskussion) 7. sep 2013, 22:14 (CEST)