Diskussion:Skattetryk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

De andre Wikipedia benytter et begrebet "Steuertarif", "belastingdruk" og "tax rate", der er adskilt i Wikidata fra "skattetryk" og "skattekvot". Det er et spørgsmål om ikke begreberne er det samme? Således at emnerne bør flettes på Wikidata? — Fnielsen (diskussion) 3. aug 2021, 12:56 (CEST)

De udtrykker ikke helt det samme, så jeg vil ikke mene, at en sammenfletning er en fordel. Indholdet i den engelske og tyske artikel svarer til det mere generelle "skattesats", som man også på dansk godt kunne have en selvstændig artikel om. Med skattetryk mener man på dansk (og åbenbart svensk) som regel meget specifikt den samlede nationale størrelse, som ikke findes helt tilsvarende som et enkelt udtryk på engelsk. Danmarks Statistik oversætter deres skattetryk til "tax level" på engelsk. Mere generelt anvendes på engelsk ofte en omskrivning som "tax revenue to GDP ratio" som f.eks. i denne wiki-artikel: en:List of countries by tax revenue to GDP ratio. Men begrebet spiller slet ikke den rolle som omdrejningspunkt i skattepolitiske diskussioner i f.eks. USA, som det ofte har gjort i Danmark, så der er nok ikke nogen der har syntes det var relevant at lave en selvstændig wiki-artikel om begrebet på engelsk.
Den franske artikel fr:Taux d'imposition handler, så vidt jeg kan forstå indholdet, delvis om det samme som det danske skattetryk, så det er lidt forskelligt fra sprog til sprog, hvor meget de to forskellige artikler overlapper. Men det må vel være bedst at opretholde to forskellige wikidata-emner, et for det generelle begreb skattesatser, og et for de samlede skatter som andel af BNP/landets indkomst. Økonom (diskussion) 3. aug 2021, 15:58 (CEST)