Diskussion:Slaget ved Poitiers

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Frankrig Denne artikel er en del af WikiProjekt Frankrig, et forsøg på at forbedre artikler om Frankrig på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Slaget ved Poitiers var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Artiklen Slaget ved Poitiers har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 24, 2007.

Huskeliste for Slaget ved Poitiers: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Lovende artikel[rediger kildetekst]

Jeg har indtil videre afvist artiklen som lovende artikel af den enkle grund at den ikke har været Ugens Artikel - hvilket er et krav. --Lhademmor 11. apr 2007 kl. 16:12 (CEST)

Jeg kan godt være enig med Palnatoke om, at artiklen bør kunne blive en anbefalet artikel, men efter lidt bearbejdning. Jeg har følgende, som jeg foreslår rettet/ændret:

  • Placeringen af slaget er ganske vist ukendt, men mange er overbeviste om, at det foregik, hvor vejen mellem Poitiers og Tours krydser floden Clain (dvs. i den nuværende kommune Cenon-sur-Vienne, hvor Clain flyder sammen med Vienne (jf. en:Battle of Tours#Background). Bør det tages med?
  • Kortet, der viser det nutidige Frankrigs departemenenter, bør udskiftes med ét, som viser forholdene i det 8. århundrede. Jeg kan foreslå Frankish empire.jpg, der eventuelt kan bearbejdes, sådan at Septimania kan ses.
  • Følgende af de "røde links" bør oprettes som artikler: Septimania (skal det hedde Septimanien?), Akvitanien, Odo af Akvitanien og Hispania. Med Akvitanien er der yderligere det problem, at ét link refererer til Aquitaine, som er den nutidige betegnelse for et fransk departement. Dette link bør rettes til Akvitania/Akvitanien.

- men ellers min opbakning, som nævnt!--Sten Porse 2. okt 2007, 10:14 (CEST)

Aquitanien har en mængde indgående links. --Palnatoke 2. okt 2007, 11:48 (CEST)
Den mulighed havde jeg ikke lige tænkt over, så det er vel det, artiklen skal hedde? (Hvis vi kan være enige om det, flytter jeg Odo af Akvitanien til Odo af Aquitanien)--Sten Porse 2. okt 2007, 15:32 (CEST)
Flytningen er hermed foretaget. Desuden har jeg ændret lidt ved to illustrationer --Sten Porse 15. okt 2007, 19:14 (CEST)