Diskussion:Svæveflyveklubber i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel burde vel hedde Danske svæveflyveklubber eller tilsvarende, da den kun handler om danske forhold? I øvrigt lidt underligt, at vi har denne artikel, men ikke en om svæveflyveklub. --Heelgrasper 8. jun 2007, 23:08 (CEST)

Tja, der er sjældent så meget interessant at sige om en klub generelt (som ikke udtrykkes lige så godt i en artikel om sportsgrenen svæveflyvning), som der er kød på en liste over (lister over) svæveflyveklubber. Men ja, den burde hedde noget med danske klubber. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 8. jun 2007, 23:12 (CEST)

Nå ja, når vi har en artikel om fodboldklub kunne vi vel også have en om svæveflyveklub :) Der står lidt i artiklen om svæveflyvning (som jeg lige havde overset), men alle kan vel ikke forventes at vide, om fx det normale er, at en klubs medlemmer har deres egne fly, eller klubben ejer fly, som medlemmerne bruger. Der kunne sikkert være andre relevante spørgsmål at afklare omkring svæveflyveklubber generelt. Det kan jo evt. afklares med en passende redirect, hvis der vitterligt ikke er noget at skrive om emnet. Det virker blot fx ikke særlig logisk, at man ledes fra artiklen om en konkret klub, Polyteknisk Flyvegruppe, til en artikel med en dybest set en liste over andre danske svæveflyveklubber, men aldrig får svar på, hvad en svæveflyveklub egentlig er for en tingest :) --Heelgrasper 8. jun 2007, 23:23 (CEST)

Notabilitet[rediger kildetekst]

Stortset, ingen af disse er notable. Det, som er blevet oprettet er som regel blevet slettet igen efter diskussion, uden de store indvendinger imod. Er, listen så notabel? --Trade (diskussion) 21. jul 2012, 00:02 (CEST)

Det glæder mig, at Pixi Uno har kunnet afgøre, at svæveflyveklubber kun er af interesse for en inferiør lille gruppe særlinge, i den stedlige jargon kaldet at være uden notabilitet. Det bliver spændende at se, om linjen vil blive fulgt bare nogenlunde konsekvent, så vi kan slippe for at finde artikler om for længst lukkede posthuse, trinbrædder på jernbanelinjer, som er konverteret til cykelstier og fodboldspillere, som for årtier siden har spillet et par kampe i 2. division. -- Poul G disk. 20. okt 2013, 21:18 (CEST)
Jeg tager afgørelsen til efterretning, dog uden at være kommet til den overbevisning, at den er rimelig eller fornuftig. Jeg skal derfor også håbe på, at samme hårde standard ikke kastes ned over de mange idræts- og sportsforeninger, som kortfattet er beskrevet her på dawiki. Men i øvrigt ville en naturlig konsekvens da være, at også kategorien for de ikke-notable klubber/foreninger udgår. -- Poul G disk. 30. okt 2013, 13:59 (CET)