Diskussion:Totalitarisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Denne artikel har et neutralitets problem, kommunisme er ikke en totalitær ideolog i sig selv, måske er de videre forgreninger i stalinisme og maoisme det, men selve ideen/filosofien bag er meget demokratisk, og den gamle Marx gik ind for både ytrings- og pressefrihed, ydermere også for demokratiske folkeforsamlinger og var imod tanker om at målet-helligere-midlet .. ved godt at det stort set er en politisk diskussion eller spørgsmål om definition af begrebet, og det er ikke min mening at starte nogen politiske dit eller dat, men synes artiklen giver et misvisende billede af begrebet i øjeblikket, begrebet fortolkes meget forskelligt og det bør også fremgå af artiklen --BillyDK (diskussion) 30. jul 2012, 21:35 (CEST)

Til BillyDK: Kender du udtrykket "proleratiatets diktatur"? Noget andet er, at artiklen efter min mening burde redirectes til "diktatur", der passende kunne udvides til en mere omfattende artikel. Som det er nu, har vi to artikler med yderst beskedent indhold. --Rmir2 (diskussion) 31. jul 2012, 14:22 (CEST)
Ja har læst meget Marx, Lenin og Stalin så kender godt "proleratiatets diktatur", og det er jo memt som et samfund hvor arbejderne tager magten og undertrykker deres tidligere undertrykkere kapitalisterne, og som de under dette diktatur gradvist skiller sig af med, under proleratiatets diktatur skulle en større folkemasse beslutte tingene via demokratiske processer eller forsamlinger, hvis det var Marx der bestemte, er et som udgangspunkt undertrykkende ? nej for det fortæller kort at hele folket skal have magten i kommunisternes ideologiske opfattelser, frem for nogen få kapitalister (og hvad de nu bliver kaldt) .. kommunister har altid grundlæggende gået ind for indførelse af demokratiske forsamlinger - hvilket jeg har svært ved at se er totalitarisme ... at nogen forgreninger eller videreudviklet skoler indenfor kommunismen så har gjort noget helt andet er noget andet, og det bør fremgå tydeligere
Derudover meget uenig i at artiklen ikke bør opretholdes, da diktatur og totalitarisme ikke er det samme, det ene er en måde og styre et samfund og det andet er et politiske begreb, så synes ikke artiklen skal redirectes videre --BillyDK (diskussion) 31. jul 2012, 15:36 (CEST)