Dougie McDonald

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dougie McDonald
Land Skotland Skotland
Født 8. oktober 1965 (53 år)
Dommer i FIFA 2000-2010
Første internationale kamp FærøerneSchweiz
Sprog Engelsk

Douglas "Dougie" McDonald (født 8. oktober 1965) er en tidligere skotsk fodbolddommer. Han dømte internationalt under det internationale fodboldforbund FIFA fra 2000 til 2010, hvor han måtte indstille karrieren, da han faldt for aldersgrænsen på 45 år for internationale dommere.

Han er kendt for at være dommeren der indirekte udløste den skotske dommer strejke i november 2010. Der blev rejst kritik af standarden på de skotske fodbolddommere efter McDonald havde ændret mening om et dømt straffespark i en kamp mellem Celtic og Dundee United. Efter at have dømt straffesparket ændrede McDonald mening og annullerede straffesparket. I sin rapport efter kampen skød han skylden på sin linjedommer Steven Craven, selvom det var hans egen beslutning. Steven Craven stoppede efterfølgende sin karriere, hvorefter kritikken af de skotske dommere tog til i pressen og den skotske dommerstrejke blev en realitet.[1]

Kampe med danske hold[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Eng: Biografi (engelsk)

Kampoversigt

BiografiStub
Denne biografi om en fodbolddommer er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.