Doutzen Kroes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Doutzen Kroes

Personlig information
Født 23. januar 1985 (39 år)
Eastermar, Holland Rediger på Wikidata
Højde 179 cm Rediger på Wikidata
Søskende Rens Kroes Rediger på Wikidata
Ægtefælle Sunnery James (fra 2010) Rediger på Wikidata
Børn Phyllon Joy Gorré,
Myllena Mae Gorré Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filmskuespiller, skuespiller, model, supermodel Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Doutzen Kroes (udtales "Dow-tzen Kroos") (født d. 23. januar 1985 i Eastermar, Holland) er en hollandsk-frisiske supermodel. Hun er også en af de bedst betalte modeller i hele verden.

Tidligere liv[redigér | rediger kildetekst]

Kroes er født i den lille landsby Eastermar, provinsen Friesland i Holland. Efter hun har taget en eksamen på HAVO, har hun sendt nogle billeder ind til et modelbureau i Amsterdam. Herefter rejste hun til New York, hvor hun skrev en kontrakt med det kendte make-up-mærke L'Oréal Paris.

Modelkarriere[redigér | rediger kildetekst]

Efter hun har skrevet kontrakt med L'Oréal Paris, har hun været på forsider på adskillige dameblade, så som: Time, Vogue, Harper's basar, Seventeen, Elle, Marie Claire, glamour, W, Avantgarde, Dazed & Confused, Numéro og mange flere. Hun er også regelmæssigt med i Victoria's Secret katalog. Hun har også været med på catwalken til det helt store Victoria's Secret Fashion Show '05, '06, '08 & '09.

Hun har været model for Gucci, Tommy Hilfiger, Escada, Dolce & Gabbana, Valentino, Versace, Hugo Boss, Guerlain, Bottega Veneta, De Beers, Escada, GAP, Gianfranco Ferre, og Neiman Marcus. I 2005 har hun været model for en Calvin Klein parfume, Eternity, hvor hun har erstattet den amerikanske skuespillerinde, Scarlett Johansson.

I 2005 blev hun blev hun også kåret som "Model of The Year" for Vogue, stemt af læserne, hvor hun efterfølgende kom på forsiden for maj 2007.

I juli 2007 blev der anslået at hun har tjent $ 4,9 millioner dollars (ca. 25,9 millioner danske kroner) i de sidste 12 måneder. Forbes har sat hende nr. 14'ende bedst betalte supermodeller i verden.

I 2006 har Omrop Fryslân, lavet en dokumentarfilm om Kroes. Piter Claus følger Kroes under modeugen i Milano. Filmen har vundet en NL-Award for den bedste regionale dokumentarfilm.

Doutzen Kroes har modtaget en Lifetime Achievement Award, en del af den hollandske model Awards som hun har vundet i Amsterdam d. 12. maj 2009. Juryen roste hendes resultater for hendes alder.

Doutzen Kroes har været en af Victoria's Secret Angels, men blev i 2016 Hunkemöllers nye brandambassadør[1]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Doutzen Kroes er Hunkemöllers nye brand ambassadør Arkiveret 10. juli 2019 hos Wayback Machine hunkemoller.dk, hentet 5. september 2016
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person