Drømmekage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress.[1] Drømmekagen kan også fremstilles ved hjælp af et blandingsmix der kan købes i mange af landets fødevarebutikker.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Drømmekagen er af bagværksfirmaet Amo blevet markedsført som drømmekagen fra Brovst.[2] Men dette er ikke helt korrekt, da den nærmere bestemt kan føres tilbage til landsbyen Klokkerholm i Vendsyssel. Her lærte Jytte Andersen opskriften fra sin mormor og medbragte kagen og opskrift til en bagekonkurrence i Brovst, arrangeret i 1960 af den lokale husmoderforening. Hun opdagede derefter et halvt år senere hos den lokale købmand, at Amo havde optrykt hendes mormors opskrift under navnet Drømmekage fra Brovst.[3] I den originale opskrift piskes sukker og æg over et dampbad for at gøre kagen ekstra luftig og langtidsholdbar.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Nordjyske-dk Arkiveret 8. november 2019 hos Wayback Machine Uhm - se Danmarks mest populære kage - 23-05-2016 Hentet 08-11-2019
  2. ^ "Drømmekage fra Brovst". Amo. Arkiveret fra originalen 1. januar 2017. Hentet 21. december 2016. 
  3. ^ "Drømmekagen" (podcast). Radio24syv. 16. november 2016. Hentet 21. december 2016. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Foodlogo.svg
Se opskrift på Drømmekage
i WikiKogebogen
UBX-food.jpgDenne artikel om mad eller drikke kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.