Dubstep

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dubstep er en genre indenfor elektronisk dansemusik, der har sine rødder fra det sydlige London. Musikhjemmesiden Allmusic har beskrevet genren således: "Stramme, faste sange med en overvældende bassline, trommer med stor efterklang, 'clipped samples' og lejlighedsvise vokaler". Dubstep er opstået som et udspring af Drum'n'bass musikken. Det kendetegnes ofte ved at tempoet er imellem 140 og 160 BPM, og der kun er lilletromme 3. og 7. taktslag.

Dubstep har haft en massiv succes på mainstream musikmarkedet de seneste år, hvilket da også blev slået fast da den kun 25-årige amerikanske producer Skrillex vandt 3 Grammy's til den 55. Grammy uddeling i 2013. http://www.grammy.com/news/and-the-grammy-went-to-skrillex-0 Arkiveret 31. juli 2016 hos Wayback Machine

Mange popkunstnere har i 2011 og 2012 taget dubstep elementer ind i deres sange i større eller mindre grad. Blandt andet Britney Spears, Flo Rida og Taylor Swift har haft stor succes med netop dette.

Flere danske kunstnere har også haft stor succes på den internationale dubstep-scene, f.eks. Pegboard Nerds, der fik kontrakt med pladeselskabet Monstercat i 2011, The Frederik, der bl.a spillede på Roskilde Festival's Apolloscene i 2012 og Ollie B, der som kun 15-årig, fik stor international opmærksomhed på sit remix af Moves Like Jagger.

Eksempel på dubstep

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.