EGN Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
EGN Danmark
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab (A/S)
Branche Networking
Grundlagt 1992
Hovedsæde Svendborg/København
Danmark
Nøglepersoner Jørgen Galsgaard
Jens Erik Karlskov Jensen
Eksterne henvisninger
[1]

EGN, Executives’ Global Network, er en privatejet og uafhængig udbyder af professionelle netværksgrupper for erhvervsledere og specialister.

Netværket blev etableret i Svendborg i 1992 under navnet ØKO2002 – siden EGN. I 2008 blev de første netværksgrupper etableret uden for landets grænser under navnet EGN, Executives’ Global Network.

På globalt plan er EGN verdens anden største udbyder af netværksgrupper med mere end 14.000 medlemmer i 15 lande.

Historie[redigér | redigér wikikode]

EGN blev startet i Svendborg af Jørgen Galsgaard. Netværkstanken opstod, da han som økonomichef ved Fyens Andels Foderstofforretning (FAF) stod i en situation, hvor han manglede ligesindede at spørge til råds. Ved at sende 100 breve ud til andre økonomichefer fik han startet en erfagruppe for økonomi-, finans- og regnskabsansvarlige i dansk erhvervsliv – ØKO2002 – som navnet blev. I 1996 blev et lignende netværk startet for it-chefer, og det samlede antal medlemmer rundede de 1.000. Efterhånden som flere fagområder kom til, blev netværkene samlet under det fælles navn EGN. I 2004 kom erhvervsmanden Jens Erik Karlskov Jensen ind som partner. I 2008 blev den første netværksgruppe lanceret i Sverige - og dermed blev der taget det første spadestik til det globale netværk, EGN. Senere samme år blev EGN Norge og Singapore føjet til porteføljen, og i de følgende år ekspanderede EGN Group betydeligt, især i Europa og Asien; En udvikling der er fortsat frem til i dag.

Fra begyndelsen har målet været at hjælpe personer og virksomheder med at udvikle sig gennem fælles og fortrolige netværksgrupper, hvor professionelle relationer og erfaringsudveksling skabes.

I 2014 trak Jørgen Galsgaard og Jens Erik Karlskov Jensen sig tilbage fra den daglige ledelse, men begge spiller stadig en aktiv rolle i bestyrelsen, hvor Jens Erik Karlskov Jensen er formand.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]