Edwina Hicks Brudenell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Edwina Hicks Brudenell
Født 24. december 1961Rediger på Wikidata
LondonRediger på Wikidata
Far David Nightingale HicksRediger på Wikidata
Mor Pamela HicksRediger på Wikidata
Søskende Ashley Hicks,
India HicksRediger på Wikidata
Ægtefælle Jeremy BrudenellRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse ModelRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Edwina Victoria Louise Brudenell (født Hicks; født 24. december 1961 i Lambeth, London) er en britisk aristokrat, model og kunstner.

Hun er tiptipoldedatter af dronning Victoria af Storbritannien, og hun er grandkusine til den britiske tronfølger Charles, prins af Wales. Hendes mor er kusine til prinsgemalen Prins Philip, hertug af Edinburgh.

Edwina Hicks Brudenell er guddatter til dronning Elizabeth 2. af Storbritannien, og hun tilhører Mountbatten af Burma-grenen af Huset Battenberg.

Forældre[redigér | redigér wikikode]

Edwina Hicks Brudenelll er det ældste barn og den ældste datter af Pamela Mountbatten Hicks (født 1929) og David Nightingale Hicks (1929–1998).

Slægt[redigér | redigér wikikode]

Edwina Hicks Brudenell er barnebarn (datterdatter) af krigshelten Louis Mountbatten, 1. jarl Mountbatten af Burma. Louis Mountbatten (1900–1979) var den sidste britiske vicekonge i Indien (februar–august 1947), og han var landets generalguvernør i august 1947–juni 1948.

Louis Mountbatten og nogle af hans familiemedlemmer blev myrdede af det provisoriske IRA, da de var på fisketur ud for SligoIrlands vestkyst den 27. august 1979.

Louis Mountbatten var oldesøn af dronning Victoria af Storbritannien, og han var morbror til prinsgemalen Prins Philip, hertug af Edinburgh. Louis Mountbatten var kendt som mentor for tronfølgeren Charles, prins af Wales, der er prins Philips's ældste søn.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Fra 1984 til 2004 var Edwina Hicks gift med skuespilleren Jeremy Brudenell (født 1960). Brylluppet fandt sted i domkirken i Oxford. De fik tre børn sammen:

  • Maddison May Brudenell (født 1994),
  • Jordan Anne Brudenell (født 1995)
  • Rowan Michael David Brudenell (født 2001).

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.


StorbritannienStub
Denne biografi om en brite er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi