Ejnar Forchhammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ejnar Forchhammer

Ejnar Forchhammer 1897 Vilimek.jpg

Personlig information
Født 19. juni 1868 Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Død 15. august 1928 (60 år) Rediger på Wikidata
München Rediger på Wikidata
Far Johannes Forchhammer Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filmskuespiller, musikolog, operasanger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ejnar Forchhammer (19. juni 1868 i København15. august 1928 i München) var en dansk operasanger (tenor), søn af Johannes Forchhammer.

Han blev student i 1887 fra Herlufsholm, cand. mag. i 1894, tog samtidig undervisning i sang hos Sextus Miskow i København, senere hos L.C. Tørsleff i Leipzig og Giovanni Sbriglia i Paris, og debuterede 1895 i Lübeck som Lohengrin. 18961902 var han ansat i Dresden, der efter i Frankfurt am Main, fra 1912 kongelig hofoperasanger i Wiesbaden. Han har væsentlig sunget tenorpartierne i Richard Wagners musikdramaer, men tillige de andre store tenorpartier som Pedro i Dalen, Canio i Bajadser, Florestan i Fidelio og så videre.

Han har også litterært gjort sine musikalske og musikhistoriske evner frugtbringende ved afhandlinger i blade og tidsskrifter og skrifter: Om Richard Wagner og hans Tannhäuser (København 1910). Han kom under 1. verdenskrig tilbage til København og optrådte i sit bedste parti, titelrollen i Tannhäuser, på Det Kongelige Teater, men da han ikke vandt fast fodfæste, drog han atter til Tyskland.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]