Elklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En elklub er en indkøbsforening for elkunder.

Elklubber har været brugt i mange år i Sverige og findes også i Danmark. Det er normalt gratis at blive medlem af en elklub, da klubben typisk får en kommission fra det bedst bydende el-selskab, til dækning af administrationsomkostninger, medlemsservice m.v.

I Sverige hedder den mest kendte elklub Kundkraft.se [kilde mangler][1]. 180.000 svenskere benytter sig af en elklub.[kilde mangler]. I Danmark blev de første elklubber startet i 2011. På tilsvarende vis skaffer de danske el-klubber også besparelser på op til 36 %[2] på den rene elpris (eksl. elafgifter og el-transport) til deres medlemmer.

Forbrugerrådet [3] har som en kampagne forsøgt at sætte fokus på muligheden med at købe el sammen, det skete med initiativet som TÆNK Strøm for forløb i perioden 3. maj til 6. juni 2012 [4]. Målet med TÆNK Strøm var, som i de eksisterende elklubber, at skaffe elkunderne de bedst mulige elpriser. Initiativet fra Forbrugerrådet har dog været kritiseret [5] [6] [7] [8] blandt andet fordi det kan diskuteres om Forbrugerrådet kan kalde sig uvildige når de samtidig er involveret i el-markedet.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation