Erik Højsgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Erik Højsgaard
Født 3. oktober 1954 (69 år)
Nationalitet Dansker
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Beskæftigelse Komponist, professor i hørelære
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Erik Højsgaard (født 3. oktober 1954) er en dansk komponist og professor i hørelære. Han er uddannet i komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1978 og studerede efterfølgende hørelære ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han siden underviste i hørelære. Han blev docent i 1988 og professor i 2002. Han har desuden været huskomponist hos Aalborg Symfoniorkester og lærer ved Nordjysk Musikkonservatorium.

Af priser har han modtaget Statens Kunstfonds treårige stipendium i 1979, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Hæderspris i 1993 og Dansk Komponistforenings Legat i 1992.

Han har blandt andet komponeret symfonier, en cellokoncert og en klaverkoncert, en opera samt kammermusik og værker for soloinstrumenter. Han har været repræsenteret på festivaler i flere lande, blandt andre Festspillene i Salzburg, Copenhagen Summer Festival og Aarhus Festuge.

Hans oftest opførte værk er "C'est la mer mêlée au soleil" for guitar solo.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KomponisterSpire
Denne biografi om en dansk komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi