Ernst Hilding Andersson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ernst Hilding Andersson

Personlig information
Født 9. december 1909 Rediger på Wikidata
Død 24. oktober 2007 (97 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Gast Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ernst Hilding Andersson (født 9. december 1909 i Ystad – død 24. oktober 2007[1]) var en svensk flyingeniør i den svenske marine og spion for Sovjetunionen. Han blev kendt som marinspionen.

I efteråret 1949 begyndte den svenske efterretningstjeneste at overvåge den sovjetiske legationstjenstemand Nicolai P. Orlov. I sommeren 1951 opdagede den svenske efterretningstjeneste at legationstjenstemanden havde haft kontakt med Ernst Hilding Andersson, og udleveret en stor mængde oplysninger om den svenske flådes sammensætning, beredskab og befæstningsanlæg. Andersson blev arresteret i september samme år og idømt livsvarigt fængsel for groft spionages og ulovlig efterretningsvirksomhed. Han blev løsladt i 1960'erne. Han spionerede for Sovjetunionen af ideologiske grunde . Han fik 4.530 svenske kroner af den sovjetiske efterretningstjenete men summen dækkede ikke hans udgifter for film, kamera og andet.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sveriges dödbok 1947-2006, (Cd-Rom), Sveriges Släktforskarförbund
SverigeSpire
Denne biografiske artikel om en svensker, eller en person født i Sverige, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi