Everett McGill

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Everett McGill
Everett McGill by Gage Skidmore.jpg
Everett McGill (2017)
Personlig information
Fulde navn Charles Everett McGill III
Født 21. oktober 1945 (74 år)
Miami, Florida, USA
Nationalitet USA Amerikansk
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1974-1999
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Everett McGill (født Charles Everett McGill III, 21. oktober 1945) er en tidligere amerikansk skuespiller,[1] der er bedst kendt for biroller i film som Licence to Kill, Silver Bullet, The People Under the Stairs, Elitesoldaten, Dune, Yanks, Under Siege 2: Dark Territory og My Fellow Americans.[1]

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

McGill blev født Charles Everett McGill III i Miami Beach i Florida. Han gik på Rosedale High School in Kansas City, Kansas og blev færdig i 1963.

Film[redigér | redigér wikikode]

McGill har en relativt kort filmografi, men har formået at blive berømt ved at være med i film som Brubaker med Robert Redford. Han spillede også med i Chad Richards sæbeopera The Guiding Light i 1975 og 1976 hvilket bidrog til kultstatus. Efter at være kommet i offentlighedens søgelys fik han rollen som hulemanden Naoh i filmen Quest for Fire i 1981,[1] og McGill var med i Silver Bullet,[1] der var en varulvfilm inspireret af en af Stephen Kings noveller. Krigsfilmen Field of Honor og Clint Eastwood krigsfilm Elitesoldaten, begge fra 1986 samt James Bond-filmen Licence to Kill fra 1989 gav ham yderligere berømmelse. I 1988 spilede McGill titelrollen i Iguana, der blev instrueret af Monte Hellman. I slutningen af 1996 medvirkede han i My Fellow Americans sammen med James Garner og Jack Lemmon.

Arbejde med David Lynch[redigér | redigér wikikode]

Skuespilleren er mest anerkendt for sit arbejde med David Lynch. McGill arbejdede sammen med for første gang i 1984 i filmatiseringen af Frank Herberts Dune, hvor han spillede Fremen-lederen Stilgar. McGill optrådte senere som Ed Hurley i kult-serien Twin Peaks. McGill han spillede også med i Lynchs film The Straight Story fra 1999.

The People Under the Stairs[redigér | redigér wikikode]

I 1991 blev McGill genforenet med Wendy Robie, der også spillede med i Twin Peaks. De optrådte som skurke i Wes Craven film The People Under the Stairs.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d "Everett McGill-Filmography". The New York Times. Hentet 11. april 2014. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]