Exeter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Exeter
City of Exeter Rediger på Wikidata
Exeters byvåben
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Postnr. EX1-EX6 Rediger på Wikidata
Telefonkode 01392 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE GBEXE Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 124.180 (2016)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 27,3 km²
 - Befolknings­tæthed 4.549 pr. km²
Andet
Tidszone UTC±00:00 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 7 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside exeter.gov.uk
Oversigtskort

Exeter er en by og county town i Devon i det sydvestlige England. Den ligger nær floden Exe omkring 58 km fra Plymouth og 105 km sydvest for Bristol. Byen har 124.180(2016)[1] indbyggere.

I Romersk Britannien blev Exeter grundlagt som base for Legio II Augusta under Vespasian personlige kontrol, og de kaldte den Isca Dumnoniorum. Exeter er beskrevet i Domesday Book.[2], og den blev religiøst centrum i middelalderen, og domkirke blev etableret i 1000-tallet, og den blev anglikansk i 1500-tallet ved den engelske reformation. Exeter blev rig by ved uldhandel, men var dog i en nedgangsperiode ved udbruddet af første verdenskrig. Efter anden verdenskrig blev en stor del af byens centrum genopbygget, og byen er nu centrum for uddannelse, erhverv og turisme i Devon og Cornwall. Den huser to campusser for University of Exeter: Streatham og St Luke's.

Det administrative område Exeter har status som ikke-storbydistrikt under administration af County Council. Som county town for Devon huser den Devon County Council.

I dag har byen flere velbevarede ruiner fra middelalderen bl.a. Rougemont Castle, Old Exe Bridge og dele af bymuren. Royal Albert Memorial Museum blev grundlagt i 1868 og det huser både kunst og kulturhistorie.

Byen har sit eget fodboldhold Exeter City F.C.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi