F.C. Bari 1908

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
S.S.C. Bari
Klubdetaljer
Fulde navn Società Sportiva Calcio Bari
Kaldenavn(e) Galletti (Unghaner)
Biancorossi (Hvid-røde)
Grundlagt 1908
Forbund FIGC
Hjemmebane Stadio San Nicola
Bari, Italien
Kapacitet 58.270 tilskuere
Cheftræner Luigi Radice, Gian Piero Ventura, Antonio Conte
Liga 2018–19 Serie B
Liga 2017–18 Serie B, 7.
Andet
Websted http://www.asbari.it/
Spilledragt
Kit body thinredsides.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Kit left arm whiteborder.png
Spilledragt
Spilledragt
Kit right arm whiteborder.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Sæson 2018–19
Baris slutpositioner i den italienske fodboldliga siden den første sæson med en landsdækkende Serie A 1929/30.

Società Sportiva Calcio Bari, forkortes S.S.C. Bari, er en italiensk fodboldklub fra byen Bari i Apulien. Klubben blev grundlagt i 1908 og spiller sine hjemmekampe på Stadio San Nicola, der blev bygget op til VM i 1990.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Foot-Ball Club Bari blev stiftet i 1908. Som med så mange andre af de tidlige italienske fodboldklubber var der flere udlændinge med i gruppen bag klubben. Klubbens første hold bestod af briter, franskmænd, spaniere, schweizere og enkelte lokale. Bari er en af Italiens vigtigste havnebyer, og i begyndelsen spillede klubben en del kampe mod besætninger fra de mange skibe, der lagde til i byen.

Selvom der blev spillet fodbold i Bari og i store dele af Syditalien, var der ikke mange af regionens klubber, der deltog i de officielle, nationale ligaer. Da Første Verdenskrig i en periode fik den originale Foot-Ball Club Bari til at bukke under, var det i stedet rivalerne fra Foot-Ball Club Liberty, der blev det første hold fra byen, der deltog i en national turnering, hvor de i 1925 klarede sig frem til det afsluttende syditalienske gruppespil.

I slutningen af 1920'erne gennemgik fodbold i Bari og flere andre steder i Italien en række sammenlægninger. Først fusionerede Foot-Ball Club Bari med Foot-Ball Club Liberty og siden med Unione Sportiva Ideale. Derfor betragtes 1928 af nogle som året for AS Baris egentlige grundlæggelse. Med fra Foot-Ball Club Liberty kom Raffaele Costantino, der skulle blive en af datidens største italienske stjerner.

Bari er historisk en af Syditaliens mest succesrige fodboldklubber, hvilket dog i højere grad skyldes, at syditalienske hold har ret beskedne resultater i forhold til de norditalienske. Baris historie har været præget af mange op- og nedrykninger mellem Serie A og Serie B. Af og til har klubben endda befundet sig helt nede i tredjebedste række. Baris bedste ligaresultat er en syvendeplads i 1947. Man har også vundet Serie B i 1942 og i 2009.

A.S. Bari vandt i 1990 den nu hedengangne europæiske fodboldturnering Mitropa Cuppen. Blandt de berømte spillere i klubbens historie finder man David Platt, der i 1991 var et kæmpe indkøb, Antonio Cassano der senere blev en fascinerende og kontroversiel figur, og Igor Protti, der i 1996 blev klubbens hidtil eneste topscorer i Serie A. Også Gianluca Zambrotta, Leonardo Bonucci, Daniel Andersson, Jean François Gillet og Giorgio De Trizio har spillet i Bari.

De to danskere Michael Madsen og Peter Knudsen spillede omkring år 2000 i Bari. Madsen klarede sig bedst med i alt 51 ligakampe fordelt på tre sæsoner. Knudsen rejste hjem efter en enkelt sæson.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg