Fanfiktion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fanfiktion er historier skrevet af fans af et eksisterende franchise, baseret på aspekter af franchisets fiktive univers, herunder steder, personer, organisationer og begivenheder. Fanfiktion er blandt andet populært blandt fans af Star Wars, Ringenes Herre, Avatar: Den sidste luftbetvinger, Star Trek, Homestuck og Harry Potter.

Crossovers er fanhistorier, hvori personer fra forskellige universer skrives ind i én historie.

De fleste fankredse producerer fanfiktion i en eller anden grad. Det deles gennem blandt andet fanmagasiner (fanzines), til nutidens forums, maillister samt blog-baserede kredse som f.eks. Livejournal og Dreamwidth.

Fanfiktion skrives indenfor f.eks. TV serier, film, bøger, tegneserier, tegnefilm, pop bands m.m..

Der findes arkiver der går på tværs af fandoms, som FanFiction.net og Archive of Our Own, sidstnævnte er dog i øjeblikket stadig på åbent beta stadie, så man kan skrive sig på en liste og efterhånden som der udvides, få tilsendt en invitation – eller man kan være heldig at få fat i en bruger der kan rekvirere en invitation.


FiktionStub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.