Farvandsvæsenet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Farvandsvæsenet
Denmark Söfartsstyrelsen IF Jens Sörensen IMG 5493 IMO 9080950.jpg
Overblik
Oprettet 1973
Hovedkvarter Danmark Danmark; København
Ressort­ministerium Forsvarsministeriet
Eksterne henvisninger
http://www.fvr.dk/

Farvandsvæsenet var indtil 3. oktober 2011 en myndighed under Forsvarsministeriet.

Farvandsvæsenet leverede de informationer, der skal bruges i forbindelse med sejlads f.eks. navigationsadvarsler og prognoser for tidevand og havstrøm. Farvandsvæsenet etablerede grundlaget for søkort gennem måling af havdybder og drev navigationssystemer. De etablerede og vedligeholdte afmærkning såsom fyrene og den flydende afmærkning.

Farvandsvæsenet var endvidere myndigheden, der gav tilladelser eller afslag på ønsker om nye afmærkninger i de danske farvande. Søfarende der havde brug for hjælp til at sejle sikkert gennem de danske farvande, kunne hjælpes af stedkendte lodser i DanPilot. Ved uheld til søs, kunne der afsendes hjælp fra Kystredningstjenesten, der også hørte under Farvandsvæsenet.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Farvandsvæsenet blev oprettet 1. april 1973 og var en sammenlægning af Fyrvæsenet, Lodsvæsnet, Redningsvæsenet og Søkortarkivet.

Nedlæggelse[redigér | redigér wikikode]

Ved regeringsdannelsen 3. oktober 2011 blev Farvandsvæsenet nedlagt og væsenets forskellige opgaver blev overført til en række ministerier og myndigheder:[1]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Vandsport/vandtransportSpire
Denne vandsports- eller vandtransportsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°40′28″N 12°35′42″Ø / 55.67444°N 12.59500°Ø / 55.67444; 12.59500