Ferdinand Salling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ferdinand Salling

Personlig information
Født 10. maj 1880 Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Død 22. juni 1953 (73 år) Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Købmand, forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.


Frederik Ferdinand Salling annoncerer åbningen af sin første manufakturforretning i Aarhus i 1906. Århus Stiftstidende.

Frederik Ferdinand Salling (10. maj 1880 i Aarhus22. juni 1953 smst) var en dansk købmand og grundlægger af Salling Stormagasiner A/S.

Faderen havde en købmandsbutik i Aarhus. Ferdinand Salling kom i manufakturlære i Fredericia og arbejdede som kommis i Odense, Aarhus og Randers. Den 19. oktober 1906 åbnede han manufakturforretningen "Ferdinand Salling" i Aarhus. I begyndelsen solgte han sengeudstyr og hvidevarer, men varesortimentet blev efterhånden udvidet.

I 1915 flyttede han til større lokaler i Søndergade 27, og han fik senere lagt naboejendommen Østergade 29 til butikken. Efterhånden som forretningen voksede, købte han flere ejendomme i Søndergade og Østergade. Under 2. verdenskrig var der dog stilstand i byggeplanerne, men i 1946 blev de genoptaget.

I 1948 blev første etape af Salling Stormagasin indviet. Firmaet blev i 1952 omdannet til et aktieselskab, som var byens største privatejede detailforretning. Efter hans død blev virksomheden videreført af den på det tidspunkt 33-årige søn Herman Salling.

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]