Finn Trærup-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Finn Trærup-Hansen
Født 1955 Rediger på Wikidata
Durup, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Badmintontræner Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Finn Trærup-Hansen (født 1955 i Durup) er en dansk badmintontræner, der har været aktiv i dansk badminton som klubtræner i en række jyske klubber, som landstræner og senest sportschef i Badminton Danmark.

I ungdomsårene dyrkede han badminton, fodbold, håndbold og atletik i fødebyen Durup. I 1980 afsluttede han læreruddannelsen ved Skive Seminarium, hvorefter han blev lærer på Hældagerskolen i Vejle.

Ved VM i København i 1991 var Finn Trærup-Hansen træner og coach for Jens Peter Nierhoff. Efter at have gennemført Dansk Badminton Forbunds elitetræneruddannelse og haft ansvaret for forbundets talentgruppe blev han i januar 1993 landstræner og fik her senere Morten Frost som sportschef. Han stoppede i landstrænerjobbet i juni 1995 og var herefter et par år tilbage i lærergerningen.

Fra januar 1997 til september 1999 var han landstræner i Australien. Her var han med til at sikre to bronzemedaljer ved Commonwealth Games i 1998. Fra september 1999 til marts 2005 var han Performance Director for Badminton England. Han stod i spidsen for udviklingen af landsholdscenteret i Milton Keynes samt de regionale talentcentre. England vandt bronze i OL i Sydney 2000 og sølv ved OL i Athen i 2004.

Fra april 2005 har han stået i spidsen for talent- og elitearbejdet som sportschef i Badminton Danmark. I sine to perioder i dansk badminton har Finn Trærup-Hansen set Danmark vinde fire OL-medaljer, 25 VM-medaljer og 8 hold-VM-medaljer, herunder det første guld til et europæisk hold i herrernes Thomas Cup.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.