Flemming Jensen (bokser)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Flemming Jensen
Personlig information
Navn Flemming Jensen
Fighternavn Fnugget
Land Danmark Danmark
Født 4. april 1949 (75 år)
Randers
Vægtklasse Sværvægt
Kampe
Kampe i alt 6
Vundne 4
KO's 1
Tabte 2 (1 før tid)

Flemming Jensen (født 4. april 1949 i Randers) var en dansk bokser i sværvægtsklassen. Han fik tilnavnet ”Fnugget”, da nogle mente, at han bevægede sig let trods sin størrelse. I 1970 var han med til at starte Bokseklubben Thor i Randers.[1]

Som amatør boksede Flemming Jensen for BK Thor i Randers. Han vandt det jyske mesterskab 7 gange (1969-1975) og det danske mesterskab i 1971 og 1973-1974.

Flemming Jensen debuterede som professionel som 25-årig med en sejr over amerikaneren Jack Johnson, hvis rekordliste bød på striber af nederlag, og Flemming Jensens debut den 15. februar 1975 forløb planmæssigt, da han stoppede amerikaneren i 4 omgang. I sin tredje kamp boksede Flemming Jensen mod tyskeren Charly Graf i Ludwigshafen og blev slået ud i 3. omgang. Karrieren blev herefter sat på standby, men Flemming Jensen gjorde comeback to år senere, da han i en forkamp til EM-kampen mellem Jørgen Hansen og Marco Scano tilføjede den italienske sværvægter Antimo Tescione sit femte nederlag i træk. Flemming Jensen vandt yderligere en kamp, og var herefter klar til at bokse sin første professionelle kamp i København, da han den 16. marts 1978 mødte englænderen Tommy Kiely. I en uskøn kamp tabte Jensen på point, og opgav herefter karrieren definitivt.[2]

Flemming Jensen fik 6 kampe, hvor af de 4 blev vundet (1 før tid) og 2 tabt.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ BK Thors Historie, bkthor.net, arkiveret fra originalen 7. februar 2019, hentet 6. februar 2019
  2. ^ Flemming Jensen, boxrec.com, hentet 6. februar 2019
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
BokserSpire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump