Flops

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Flops er et udtryk inden for computere og beregninger, der står for floating point operations per second, og er et mål for en computers beregningskraft, da mange computerberegninger er floating-point operationer, dvs. matematiske operationer på tal med en eksponent.

De almindelige SI-præfikser anvendes på dette udtryk; dvs. megaflops (millioner flops), gigaflop (milliarder flops), teraflops, petaflops etc.

Rekorder[redigér | redigér wikikode]

Den nuværende hurtigste supercomputer hedder "Sunway TaihuLight"[kilde mangler] og blev bygget ved National Supercomputing Center i byen Wuxi, Kina. "Sunway TaihuLight" har yder 93 petaflops og er næsten tre gange så kraftig som den tidligere nummer et "Tianhe-2", som blev bygget ved National Supercomputing Center i byen Guangzhou. Til sammenligning yder en moderne hjemmecomputer med f.eks. 2 GHz processor nogle få[bør uddybes] gigaflops. En almindelig lommeregner klarer ca. 10 flops.

Danmark[redigér | redigér wikikode]

Danmarks Tekniske Universitet har bygget den hurtigste[bør uddybes] supercomputer i Danmark.[kilde mangler] Den har en regnekraft på 46 teraflops.[kilde mangler] Den tidligere danske rekordindehaver var Syddansk Universitet, som har en supercomputer med en regnekraft på 8,5 teraflops.[kilde mangler]

Vestas A/S har i dag Danmarks hurtigste[bør uddybes] supercomputer med en regnekraft på over 150 teraflops.[kilde mangler]