Foodprocessor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En foodprocessor

En foodprocessor er en alsidig køkkenmaskine med mange forskellige funktioner og tilbehør, der letter madlavningsarbejdet. I dag forbindes en foodprocessor med et elektrisk drevet apparat, men tidligere har manuelt drevne køkkenmaskiner også båret betegnelsen. I modsætning til en røremaskine kan en foodprocessor typisk både rive, snitte, hakke, røre og ælte i en fart. Kapaciteten afhænger af skålens størrelse og motorens kapacitet.

Det oprindeligt danske navn er køkkenmaskine, men af uvisse årsager har den engelske form food processor over årene vundet indpas i det danske sprog, og i dag er den let fordanskede udgave i ét ord den korrekte stavemåde. Gertrud Sand fra julekalenderen The Julekalender bruger ofte ordet, og ønsker sig en sådan maskine i julegave af sin mand, Oluf Sand. [1]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.