National League (engelsk fodbold)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Football Conference)
National League
Land(e) England England
Wales Wales
Konføderation UEFA
Etableret 1979
Første sæson 1979-80
Antal hold 24
Niveauer på pyramide Niveau 5
Oprykning til Football League Two
Nedrykning til Conference North
Conference South
Pokalturnering FA Cup
FA Trophy
Ligapokalturnering Conference League Cup
Nuværende mestre Fleetwood Town FC
(2011-12)
Flest mesterskaber Altrincham FC (2)
Enfield FC (2)
Maidstone United FC (2)
Kidderminster Harriers FC (2)
Macclesfield Town FC (2)
Stevenage Borough FC (2)
Hjemmeside www.footballconference.co.uk
Football Conference 2012-13
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se National League. (Se også artikler, som begynder med National League)

National League (tidligere Conference National) er den højstrangerende division i den engelske fodboldliga Football Conference. Divisionen befinder sig på niveau 5 i det engelske ligasystem og er dermed den højst rangerende division i The FA's National League System. Divisionen består af 24 hold, der hver sæson spiller om to oprykningspladser til Football League Two, og om at undgå fire nedrykningspladser til National League North eller National League South.

Som led i en sponsoraftale med Blue Square Bet er var Conference National kendt under navnet Blue Square Bet Premier.[1]

Opbygning[redigér | rediger kildetekst]

Ligaen består af tre divisioner, hvoraf den højst rangerende er Conference National med 24 hold, der er den lavest rangerende landsdækkende division i det engelske ligasystem, hvor den befinder sig på niveau 5. De 24 hold i divisionen spiller hver sæson om to oprykningspladser til Football League Two, mens fire hold rykker ned. Divisionerne Conference North og Conference South, der hver består af 22 hold inddelt efter deres geografiske placering, udgør niveau 6 i ligasystemet. I hver af divisionerne spiller holdene om to oprykningspladser til Conference National, mens der fra hver division rykker to hold ned til niveau 7 i det engelske ligasystem.

De fleste af holdene i Conference National er fuldtidsprofessionelle, mens de fleste hold i Conference North og South er deltidsprofessionelle.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "www.footballconference.co.uk". Arkiveret fra originalen 5. april 2010. Hentet 19. november 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]