Spring til indhold

Macclesfield Town F.C.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Macclesfield Town F.C.
Klubdetaljer
Fulde navnMacclesfield Town Football Club
Kaldenavn(e)The Silkmen
Grundlagt1874
HjemmebaneMoss Rose
Macclesfield, England
Kapacitet6335 tilskuere
FormandMike Rance
ManagerSol Campbell
Liga 2019/20League Two (D4)
Liga 2018/19League Two (D4) (22. plads)
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Macclesfield Football Club er en engelsk fodboldklub fra Macclesfield ved Manchester, der spiller i Football League Two. Klubben har en enkelt gang været i 2. division (nu Football League One), men det blev til en bragende sidste plads.

I mange år lå klubben i de lavere rækker, men i slutningen af 70'erne lykkedes det at komme i National Conference League, hvor klubben lå det næste årti. Det var, da den tidligere Manchester United-spiller Sammy McIlroy tog over i 1993, at tingene tog fart. I 1997 rykkede klubben op i 3. division (nu Football League Two) (klubben havde allerede vundet Conference League i 1995, men blev nægtet oprykning, fordi Moss Rose ikke havde tilskuerpladser nok). Sæsonen efter rykkede klubben, som sagt op i 2. division, men måtte året efter ned igen. McIlroy forlod samtidig klubben for at blive landstræner for Nordirland. Siden har klubben ligget i League Two.

Macclesfield-spilleren Chris Priest scorede forrige årtusindes sidste mål.

De største profiler i klubben har været managerne Sammy McIlroy og den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Ince. Den nuværende manager er Ian Brightwell.

FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.