Spring til indhold

Frederik Buch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frederik Buch
Personlig information
Fulde navnFrederik Adolf Wilhelm Buch
Født8. december 1875
København, Danmark
Død13. maj 1925 (49 år)
ÆgtefælleAnna Hertha Alvilda Jensen

Frederik Adolf Wilhelm Buch (8. december 1875 i København13. april 1925) var en dansk skuespiller og manuskriptforfatter.

Han var til at starte med uddannet malersvend, men havde en smuk sangstemme så han begyndte at optræde som kabaret- og visesanger i diverse revyer. Han filmdebuterede i 1908 hos Nordisk Film hvor han med få undtagelser forblev resten af skuespildskarrieren. Han startede med statist og mindre biroller. Senere gjorde instruktør Lau Lauritzen Sr. ham en del af sit fasttømrede hold af skuespillere der blev brugt igen og igen i alle Laus mange komiske farcer. Han medvirkede i omkring 200 stumfilm og blev dermed den danske stumfilmscene næstmest produktive skuespiller, kun overgået af Lauritz Olsen.

I modsætning til det meste af resten af Laus hold fuldte Frederik Buch ikke med Lau fra Nordisk Film til filmproducenten Palladium i 1920. I stedet tog han til Tyskland hvor han fortsatte sin succesfulde karriere og blev umådelig populær under navnet "Knoppchen".

Frederik Buch var bror til skuespillerinde Dagmar Buch (gift Krarup) og var gift med Anna Hertha Alvilda Jensen. Han er begravet på Solbjerg Parkkirkegård.

Som skuespiller

[redigér | rediger kildetekst]

Som manuskriptforfatter

[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]