Frederik Fetterlein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Frederik Fetterlein
Personlige data
Født 11. juni 1970 (48 år)
Rungsted, Danmark
Nationalitet Danmark Danmark
Bopæl Amager, Danmark
Højde 194 cm
Vægt 85 kg
Spillehånd Højrehåndet
Karriere
Prof. fra 1988
Karriere slut 2003
Pengepræmier $ 441.561
Single
Sejre/nederlag 41-69 (37,3 %)
Titler 0
Højeste rangering Nr. 75 (23. oktober 1995)
Bedste Grand Slam-resultater i single
Australian Open 2. runde 1996
French Open 2. runde 1995
Wimbledon 2. runde 1995, 1997
US Open 2. runde 1995
Double
Sejre/nederlag 12-20 (37,5 %)
Titler 0
Højeste rangering Nr. 273 (9. juni 1997)
Sidst opdateret: 17. november 2008.

Frederik Fetterlein (født 11. juli 1970 i Rungsted) er en tidligere professionel dansk tennisspiller, der blev professionel i 1989.

Tenniskarrieren[redigér | redigér wikikode]

Fetterlein var en overgang at finde på ATP tennis tour'en spiller. Fetterleins fokus blev rettet væk fra tenniskarriern og mod nattelivet. Efter at have spillet små turneringer i en årrække, lykkedes det danskeren at slå igennem med en række turneringssejre på challenger-niveau, og med en indsats i Davis Cup – blandt andet, da Danmark bragte sig foran 2-0 mod Sverige i Brøndby Hallen, og Fetterlein slog den tidligere etter i verden Stefan Edberg.

Fetterlein kunne måske have været noteret for en ATP turneringssejr, hvis han ikke havde vrikket om på foden i slutningen af 2. runde sejren over Luiz Mattar i Copenhagen Open 1995. Han blev tapet op til kvartfinalen mod tyske Martin Sinner dagen efter, men var svækket og tyskeren vandt to gange 7-5, og i øvrigt hele turneringen det år.

Da Fetterlein overtog rollen som Danmarks bedste tennisspiller efter Michael Tauson, gik der dog ikke lang tid, inden Kenneth Carlsen fik sit gennembrud og overtog denne rolle.

I 1995 kom Fetterlein for første gang i top 100 på ATP's verdensrangliste, og med nogle ganske få pladser overhalede han kortvarigt Kenneth Carlsen. Dette var første gang Danmark havde to spillere i Top 100. Fetterleins bedste placering var nummer 75, hvilket han opnåede 23. oktober 1995.

Erhvervskarrieren[redigér | redigér wikikode]

Efter tenniskarrieren har Frederik Fetterlein profileret sig som husmodel for Karel van Mander og en fladskærmsforhandler i Danmark.

Frederik Fetterlein har siden sin tenniskarriere ernæret sig som ejendomsmægler i London og Monaco. Fejlslagne ejendomsinvesteringer har betydet, at hele hans formue i dag på 20 millioner kr. er tabt, og han har siden kæmpet med kreditorer, heriblandt en betydelig medieomtalt sag om manglende afregning af to Rolex-ure til en fransk urforhandler og SAC Leasing og for manglende betaling af to biler af mærket Porsche. Han erklærede personlig konkurs i efteråret 2010.

Frederik Fetterlein har i juni 2010 offentliggjort en kontrakt med Dolce & Gabbana for modelopgaver til deres April 2011-kollektion til en værdi af over 10 millioner kr.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Frederik Fetterlein er pt. bosat på Amager. Tidligere har Frederik Fetterlein dannet par med topmodellen Tereza Maxová, som han fik en søn med. Endvidere dannede han par med den tidligere S.O.A.P.-forsangerinde Saseline Sørensen som han også fik en søn med. Herudover har han medvirket i Luksusfælden, hvor han fik hjælp og rådgivning pga. sin store gæld. Han deltog derudover i realityprogrammet 6 på date i august 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

TennisStub
Denne biografi om en tennisspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi