Frederik Muller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frederik Muller
Frederik Mullers portræt af Thérèse Schwartze
Personlig information
Født 22. juli 1817 Rediger på Wikidata
Amsterdam, Holland Rediger på Wikidata
Død 4. januar 1881 (63 år) Rediger på Wikidata
Amsterdam, Holland Rediger på Wikidata
Nationalitet Nederlandene Nederlandsk
Barn Samuel Muller Fz. Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunsthandler, kunsthistoriker, boghandler Rediger på Wikidata
Arbejdssted Amsterdam Rediger på Wikidata
Kendte værker Frederik Muller & Co, De Nederlandsche geschiedenis in platen : beredeneerde beschrijving van Nederlandsche historieplaten, zinneprenten en historische kaarten Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Frederik Muller (født 22. juli 1817Amsterdam, død 4. januar 1881 sammesteds) var en Nederlandsk antikvar, bibliograf og boghandler i Amsterdam, Nederlandene. Han havde et auktionshus i Nieuwe Doelenstraat.

Muller var en søn af Samuel Muller Hz., en professor ved Doopsgezind Seminarium i Amsterdam. Han blev gift med Gerarda Jacoba Yntema. Deres søn Samuel Muller Fzn. blev senere kendt som kommune- og statsarkivar, i Utrecht. En anden søn, Jakob Wijbrand Muller, blev professor i nederlandsk sprog og litteratur ved Universitetet i Utrecht, og hans søn, Frederik Muller Jzn, professor i Latin ved Universitetet i Amsterdam og Leiden.

En uddannelse i bogfag og biblioteksvæsen blev i det 20. århundrede opkald efter Muller, Frederik Muller Academie, som senere fusionerede med Hogeschool van Amsterdam. P. J. Buijnster ser ham som den største antikvar som Nederlandene har kendt.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Chris Schriks Frederik Muller : Baanbreker in de wereld van het Nederlandse boek[1] (2016) Walburg Pers ISBN 9789462491373

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Dansk: dansk: Banebrydende i den nederlandske bogverden

Eksterne henvisning[redigér | rediger kildetekst]

NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person