Frederiksberg Slotskirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frederiksberg Slotskirke
Frederiksberg Slotskirke Copenhagen.jpg
Frederiksberg Slotskirke
Generelt
Opført 1707-1709
Indviet 31. marts 1710, 24. januar 1932
Geografi
Adresse Roskildevej 28, 2000 Frederiksberg
Sogn Frederiksberg Sogn
Pastorat Frederiksberg Pastorat
Provsti Frederiksberg Provsti
Stift Københavns Stift
Kommune Frederiksberg Kommune
Eksterne henvisninger
www.frederiksbergsogn.dk
Oversigtskort

Frederiksberg Slotskirke er en kirke i Frederiksberg SognFrederiksberg. Kirken er en del af Frederiksberg Slot og var oprindeligt hofkapel.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Da Frederik 4. lod Frederiksberg Slot udvide i 1707-09 besluttede han at indrette et kapel i østfløjen. Beslutningen kom halvvejs inde i byggeprocessen, hvilket måske er grunden til, at der ikke er noget i bygningens facade, der afslører, at der ligger et kirkerum bagved. Kirken optager de seks midterste vinduesfag i kælder- og stueetagen.

W.F. von Platen og Ernst Brandenburger indrettede kapellet i barokstil orienteret omkring tværaksen, med alter og prædikestol midt på hver sin langside. Det blev indviet 31. marts 1710.

Da Hærens Officersskole overtog slottet i 1869 blev rummet indraget til anden brug, og inventaret blev flyttet til andre steder, fx blev prædikestolen foræret af dronningen til EmmauskirkenDiakonissestiftelsen.

I 1920'erne opstod ideen at reetablere kirken, og det blev gjort i 1931-32 med det originale inventar. Emmauskirken bevarede en kopi af prædikestolen. 24. januar 1932 blev Frederiksberg Slotskirke genindviet som distriktskirke under Frederiksberg Sogn.[1]

1. januar 1982 blev kirken sognekirke i eget sogn, Frederiksberg Slotssogn, der blev udskilt fra Frederiksberg Sogn. 2. december 2012 blev kirken og Frederiksberg Slotssogn atter indlemmet i Frederiksberg Sogn.

Kirkebygningen[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "København nord og vest og nedlagte sogne" (PDF).
  • De danske Kirker, redigeret af Erik Horskjær. Bind 1, Storkøbenhavn. G.E.C. Gads Forlag, 1969-1971. ISBN 87-12-17550-1

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KirkeSpire
Denne artikel om en kirke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Religion