Gambias flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Størrelsesforhold: 2:3
Præsidentflaget
Ambasadørens flag

Gambias flag, blev designet af Pa Louis Thomasi,[1] og består af en horisontal trikolore af rød, blå og grøn, hvor farverne adskilles af hvide striber.

Beskrivelse[redigér | rediger kildetekst]

Den røde top symboliserer solen og savannen[2], det blå midtparti symboliserer Gambiafloden, som flyder gennem landet. Det grønne bundparti symboliserer landet[2] og skoven i Gambia. De hvide striber symboliserer fred og evighed.[3] Flaget blev taget i brug den 18. februar, 1965, den samme dag som landet blev fuldstændigt uafhængigt af Storbritannien. Til forskel fra mange andre afrikanske lande har gambias flag intet politisk grundlag.

Design[redigér | rediger kildetekst]

Den røde og grønne stribe er halvanden gange så bred som den blå. Den røde og grønne stribe er hver en tredjedel af højden af flaget, og det blå bånd er 2/9. De hvide streger udgør en 1/18 af flagets højde.

Design
Design

Tidligere flag[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "President Jammeh appoints new cabinet". The Gambia Statehouse News. 23. oktober 2006. Hentet 2008-05-26. (engelsk)
  2. ^ a b Gambia
  3. ^ "Gambia - nationalflag". Den Store Danske (lex.dk online udgave). Hentet 8. juli 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.