Gambias flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
FIAV 111111.svg Størrelsesforhold: 2:3
Præsidentflaget
Ambasadørens flag

Gambias flag, blev designet af Pa Louis Thomasi,[1] og består af en horisontal trikolore af rød, blå og grøn, hvor farverne adskilles af hvide striber.

Beskrivelse[redigér | redigér wikikode]

Den røde top symboliserer solen og savannen[2], det blå midtparti symboliserer Gambiafloden, som flyder gennem landet. Det grønne bundparti symboliserer landet[2] og skoven i Gambia. De hvide striber symboliserer fred og evighed.[3] Flaget blev taget i brug den 18. februar, 1965, den samme dag som landet blev fuldstændigt uafhængigt af Storbritannien. Til forskel fra mange andre afrikanske lande har gambias flag intet politisk grundlag.

Design[redigér | redigér wikikode]

Den røde og grønne stribe er halvanden gange så bred som den blå. Den røde og grønne stribe er hver en tredjedel af højden af ​​flaget, og det blå bånd er 2/9. De hvide streger udgør en 1/18 af flagets højde.

Design

Tidligere flag[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ President Jammeh appoints new cabinet. The Gambia Statehouse News. 23. oktober, 2006. Hentet 2008-05-26.  (engelsk)
  2. ^ a b Gambia
  3. ^ Den Store Danske: "Gambia – nationalflag". Udgivet af Gyldendal. Besøgt d. 8. juli 2012

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FlagStub
Denne artikel om flag eller vexillologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.