George Michael

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
George Michael
George Michael 01.jpg
George Michael på scenen
Information
Fødenavn Georgios Kyriacos Panagiòtou
Født 25. juni 1963 (53 år)
East Finchley, London, England
Aktive år 1981-

George Michael (født Georgios Kyriacos Panagiòtou, 25. juni 1963) er en britisk popsanger, sangskriver og producer. Har solgt mere end 85 millioner album på verdensplan, og haft flere top ti-hits end The Beatles. I 2004 blev han endvidere kåret som den absolut mest spillede kunstner i britisk radio over en periode på 20 år (1984-2004).

George Michael er selvlært i branchen, og har ingen formel uddannelse ud over folkeskolen. I barndommen spillede han violin i 7 år, og han har senere lært sig at spille klaver, guitar og bas. Sammen med barndomsvennen David Austin spillede George også musik i undergrunden i London efter skole, i et forsøg på at tjene lidt småskillinger.

Den musikalske inspiration fandt George Michael blandt andet i gamle Motown og soul plader, og i legendariske britiske kunstnere som Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen og Elton John.

Han har hidtil givet 7 koncerter i Danmark, disse foregik i en udsolgt Parken for 49.000 mennesker, lørdag den 11. november 2006 og på en ligeledes udsolgt NRGi Park i Århus for 64.000 mennesker over to dage, den 18. maj og 19. maj 2007. Han spillede 3 koncerter i Jyske Bank Boxen i Herning den 29. August, 31. August og 2. September 2011, og 1 koncert i Forum Copenhagen i København den 3. September 2011. Men faktisk er en del af hans berømte "Faith" album indspillet i Puk Studiet i Randers i 1987.

George Michael er til daglig bosat i Highgate i London, sammen med sin partner siden 1996, den amerikansk-fødte galleri-ejer Kenny Goss (født 1958). Sangeren er berygtet for at være et meget privat og medie-sky menneske, der i lange perioder har insisteret på at holde sig helt væk fra rampelyset. Et forhold som til dels skyldes, at Michael har brugt en stor del af sit voksenliv på at kæmpe med både angst og depressioner.

Wham![redigér | redigér wikikode]

Født Georgios Kyriacos Panayiotou i East Finchley, London, af en græsk cypriotisk far og en engelsk mor. Michael begyndte sin karriere med at stifte bandet med navnet The Executive sammen med sine bedste venner David Austin og Andrew Ridgeley, en klassekammerat på Bushey Meads School, men bandet eksisterede kun kort tid.

Det var først da han dannede duoen Wham! også sammen med Ridgeley i 1981 at han fik succes med sit band. Deres første album, Fantastic!, var en succes med det samme, og indenfor mindre end et år kom deres debut single, Wham Rap! (Enjoy What You Do), og deres anden single, Young Guns (Go For It), blev den første i en række af Top 10 hits på UK Singles Chart. Kort tid efter kom singlerne Bad Boys, Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, Last Christmas/Everything She Wants, I'm Your Man og et andet album, Make It Big.

George sang også på den originale Band Aid indspilling af Do They Know It's Christmas fra 1984.

Pga. succes med soloudgivelserne Careless Whisper (1984) og A Different Corner (1986) opstod der rygter om snarlig opløsning af Wham! , og Wham! blev opløst i sommeren 1986 efter en afskedssingle, The Edge Of Heaven og et album, samt en udsolgt koncert på Wembley Stadium (over 1 million mennesker ansøgte om de 72.000 billetter).

Solokarriere[redigér | redigér wikikode]

Hans debutalbum som soloartist Faith indeholder en af hans største hits nemlig sangen "Faith". Albummet blev nummer et på begge sider af Atlanten og fire sange fra albummet blev nummer et hits på single. I 1990 udgav han albummet Listen Without Prejudice Vol.1. På dette album findes hitsene Praying For Time, Freedom '90 og Heal The Pain. Pga. personlige problemer gik der lang tid inden George Michael igen var aktuel med et nyt album. Det blev han igen i 1996 med albummet Older, der indeholder hits som Fastlove og Jesus To A Child. I 1999 Udgav han albummet Songs From The Last Century. Dette var et jazzalbum med nyfortolkninger af andres hits igennem det 20. århundrede, heriblandt Brother Can You Spare A Dime, Miss Sarajevo, The First Time Ever I Saw Your Face og Roxanne. Siden da gik der indtil 2004 inden George Michael var klar med et nyt album. Denne gang hed albummet Patience. Af hits fra dette album tæller bl.a. Amazing, Freeek! '04, Flawless (Go To The City) og Shoot The Dog.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

George Michael er venstrehåndet, næsten totalt rød-grøn farveblind og nærsynet, og hans naturlige hår er krøllet [Kilde mangler].

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg