Gerlev Idrætshøjskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gerlev Idrætshøjskole
Generelle informationer
Type Folkehøjskole
Sted Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse
Grundlagt 1938
Grundlægger Kristian Krogshede
Forstander Tania Dethlefsen
Eksterne henvisninger
https://gerlev.dk/
CVR-nummer 44179210
Oversigtskort

Gerlev Idrætshøjskole i Gerlev er den første idrætshøjskoleSjælland, grundlagt i 1938 af Kristian Krogshede (1893-1988) fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Skolen har fra sin start været bygget til et bredt udbud af idræt, og har siden sin grundlæggelse været optaget af at udvikle og skabe begejstring ved bevægelse og idræt. Skolen er kendt for sin legende og eksperimenterende tilgang til bevægelse noget som bl.a. kan ses inden for parkour og dans.

Forstanderen på skolen er Tania Dethlefsen, som selv tidligere har været elev på skolen.

På højskelen er verdens første parkourpark, hvor der hvert år afholdes International Parkour Gathering, hvor der deltager internationale gæster.[1]

Gerlev Performance Team, der består af dansere og parkour-udøvere, tager ud og optræder med deres show.[2]

Gerlev-prisen[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Gerlev-prisen

Gerlev-prisen er en udmærkelse som uddeles årligt af højskolen "for en indsats, som i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter eller skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder. Prisen gives til opmuntring af ytringsfrihed og demokrati og til støtte af initiativer, der tør anfægte den etablerede idrætspolitiske orden."

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mette Kjær Nielsen (12. juli 2017), Verdenselite kommer til Gerlev Idrætshøjskole, Sjællandske Medier, hentet 1. marts 2018
  2. ^ Gerlev Performance Team, Gerlev Idrætshøjskole, arkiveret fra originalen 1. marts 2018, hentet 1. marts 2018

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Tilknyttede projekter[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.