Gonzo Media

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Gonzo Media ApS
Virksomhedsinformation
Selskabsform Anpartsselskab
Branche YouTube-netværk
Grundlagt 2015
Grundlægger Michael Ritto, Martin Wiinholt
Lukket 2019 ved konkurs
Hovedsæde Nørrebrogade 45 E, 4., 2200 København N
Nøglepersoner Michael Ritto, Martin Wiinholt
Regnskab
Egenkapital - 9.933.000
Organisation
Ejer Martin Wiinholt Holding ApS (Martin Wiinholt) og BURRITO A/S (Michael Ritto)
Eksterne henvisninger
GonzoMedia.dk
CVR-nummer 36560967


Gonzo Media var et dansk YouTube-kollektiv. Gonzo ejes og drives af Michael Ritto og Martin Wiinholt.


Gonzo blev etableret i marts 2015 og skaffede nogle af Danmarks største YouTube-fænomener såsom Gex, RobinSamse, Benny_1, BrianFromDenmark og Lasse Vestergaard. Siden hen har de publiceret serier og andet indhold på deres YouTube-kanal. Eksempelvis Krudt i Kokkeriet, GLoB og Geekout.[1] Firmaet gik konkurs 22. november 2019 efter et mangeårigt underskud. [2] I forbindelse med konkursen kunne flere medier fortælle man havde ansat 11 personer ugen inden konkurs [3]

Gonzo Medias influencers[redigér | redigér wikikode]

Gex[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Gex

Philip fik sit gennembrud på YouTube med Gameplay-videoer, hvor han spillede Minecraft, Tekkit og Call of Duty MW 3. Hans YouTube-kanal har mere end 218.000.

Han har lavede d. 13 Marts 2017, sin second channel, fordi han mente at det var syndt for folk der havde følget ham dengang hans kanal næsten kun var gaming. Så han lavede en second channel, gjorde sin main kanal til vlogs, ask me osv. Hans second channel har over 20.000 Subs.

Ifølge Socialblade er Philip dog kun på en 33. plads i forhold til alle danske kanaler. Han har forskellige Minecraft-serier fx GEH v1, v2, v2.5, og senest v4 Minecraft 1.10.2.

Han specielle valg af tøjstil, nemlig "konfirmations tøj". Mange Youtubere (Bl.a. BrianFromDenmark) har " mobbet" Gex med det.

Lasse Vestergaard[redigér | redigér wikikode]

Lasse Vestergaard har siden 2010 lavet videoer til YouTube-kanaler som 'Lasse Vestergaard' og tidligere under aliasset 'Lasse Med Hatten' eller 'LMH'[4] med mange visninger. Hans største hit var en gangnamstyle parodi. Lasse Vestergaard har modtaget sølvversionen af YouTube's YouTube Play Button[5][6].

Lasse Vestergaard er født og opvokset i Esbjerg, hvor han tog sin studentereksamen på Esbjerg Gymnasium, hvorefter han flyttede til Odense for at studere medievidenskabSyddansk Universitet[7]

Videoindholdet der produceres og offentliggøres på Lasse Vestergaards YouTube-kanal er oftest hans egne reaktioner og kommentarer på et videospil[8], betegnet som det engelske begreb "Let's Play". Dog producerer han også andet videoindhold på kanalen, som f.eks. videoblogs og gaming.[9][10] Han skiftede fra Splay Danmark til Gonzo media i juli 2017. og har 163 000 ca i 2019

BrianFromDenmark[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: BrianFromDenmark

Er ikke medlem af Gonzo mere.

RobinSamse[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: RobinSamse

RobinSamse er en YouTube-kanal ejet af kæresteparret Robin Dekker Madsen og Samrita Kaur. Kanalen er en af Danmarks mest sete og fulgte YouTube-kanaler.

De uploader hovedsageligt Minecraft-videoer, vlogs, madlavningsvideoer og generelt gaming. RobinKaja (Robins kanal) har cirka 116,604 abonnenter og RobinSamse har cirka 210.000 abonnenter.

Derudover er de medlem af det danske YouTube-netværk Gonzo Media, som også har Gex, Benny_1, Triergaming, Alexander Vraa og BrianFromDenmark under vingerne.Deres videoer er set over 125 mio. gange.

Robin

Robin Dekker Madsen er en kendt YouTuber. Han startede på YouTube den 22. oktober 2007, hvor han oprettede kanalen RobinKaja. Her startede han sammen med sin lillesøster Kaja, men hun droppede det hurtigt igen, hvorefter Robin begyndte at uploade videoer omkring teknologi og spil på engelsk. Senere hen begyndte han at ændre sin kanal til dansk, hvor han snakkede om hans interesser, gadgets, spil og besvarede folks spørgsmål.

Samrita

Samrita Kaur er et internetfænomen mest kendt for den YouTube-kanal som hun og hendes kæreste Robin driver. De kalder deres kanal for RobinSamse, hvilket de har gjort lige siden den 21. maj 2012. Udover at være en aktiv YouTuber er hun blevet færdig med sin studenter-uddannelse og ønsker at arbejde med noget inden for medie og grafik.

Benny_1[redigér | redigér wikikode]

Benny_1 er en gamer på 26 år, der bruger det meste af sin tid på at game, filme og vlogge. han kommer fra Bornholm, i dag bor han på Sjælland . De eneste tidpunkter han er væk fra kanalen, er når huspligterne kalder, eller når han besøger noget familie.

Hvilken slags videoer lægger han ud på sin kanal?

På sin "Main Kanal" lavede han mest gaming og vlogs men han flyttede gaming over til en ny kanal, da han ville fokusere mere på vlogs og "Pølse videoer".

Hvad fik Benny_1 til at begynde sin YouTube karriere?

Han har længe lavet videoer før YouTube overhovedet kom til, og har altid elsket at underholde. I starten var det kun nære venner og familie der så det; nogle år senere kom YouTube så, hvor han lavede guides til en Minecraft server som Benny_1 og nogen af hans venner havde sat op. Det blev hurtigt en af Danmarks mest kendte servere, og mange skrev de syntes han var mega sjov.senere lavede hans sin egen kanal, og lige siden har han lavet videoer på YouTube.

MarckozHD[redigér | redigér wikikode]

MarckozHD, er en dansk youtuber og streamer. Han laver youtube og twitch, indholdet består for det meste af gaming og entertainment. MarckozHD tjener sine penge ved donationer på twitch og de penge han får fra youtube, altså hans visninger og likes. Han bor i Aalborg, og født og opvokset i Holbæk. Han laver både indhold beregnet til alle aldre, men for det meste børn eller unge. Han er et af de største fænomener indefor dansk youtube og livestreaming i Danmark.[kilde mangler]

GGfestival[redigér | redigér wikikode]

GGfestival er Danmarks største gaming og YouTuber-festival for børn og unge, og finder sted tre gange om året.

GGfestival handler om fællesskab og at have det sjovt, og vi hylder gaming, YouTube-kulturen.

Gonzo Media holdt i 2015 en computerfestival og LAN party inde i København med over 1000 danske unge i en weekend i sommeren 2015. Udover aktiviteter indendørs var der også masser af sjove event udenfor, såsom Nerf-spilning og komikere som lavede stand-up.[11]

Dette skete på Lokomotivværkstedet.

GGfestival #2 eller GGfestival Winter blev afholdt I Ballerup Superarena den 15-17 januar 2016. Som noget helt nyt blev her også afholdt GGAwards - det første social media gaming award show med afstemning i Minecraft og hvor bl.a. Brian From Denmark vandt prisen for årets serie....og ZagiMC blev kåret som årets YouTube Gamer.

GGfestival #3 eller GGfestival Summer blev afholdt den 1 - 3 juli 2016 og igen i Lokomotivværkstedet og havde endnu engang vokseværk og dermed det eneste LAN i Danmark, hvor 300 af deltagerne sov i telt. Efter flere års underskud er GGfestival overgivet til et produktionsfirma, som fortsat afholder arrangementet.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]