Computerworld

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Computerworld
Type Ugeavis
Format Tabloid
Ejer(e) Jobindex Media
Grundlagt 8. september 1981
Udgiver Jobindex Media
Redaktør Lars Jacobsen
Politisk
orientering
Uafhængig
Pris 49,50 kr.
Hovedkontor København

Hjemmeside: cw.dk

Computerworld er et IT-magasin, der udkommer i mange af verdens lande under samme eller lignende navn. Magasinet udgives af amerikanske IDG, i Danmark af datterselskabet IDG Danmark A/S. Computerworld fokuserer på den forretningsmæssige anvendelse af informationsteknologi (it). Computerworld henvender sig til professionelle it-brugere. Det primære stofområde er ikke it-produkter, men snarere de dele af erhvervslivet og samfundet, der anvender it.

Baggrund og Historie[redigér | redigér wikikode]

Avisen er udkommet i Danmark siden 8. september 1981. På nettet begyndte Computerworld i september 1995 – som det første danske medie – at offentliggøre daglige nyheder (på idg.dk – i april 1996 kom computerworld.dk til).

Computerworld.dk har igennem tiden haft flere søsterudgivelser, blandt andet PCWorld.dk, Comon.dk og Channelworld.dk. Disse blev i juni 2013 samlet på Computerworld.dk som sektioner.

Computerworld udgives af Jobindex Media A/S som 29. maj 2013 købte IDG Danmark af den amerikanske koncern International Data Group (IDG). Jobindex Media er et datterselskab af Jobindex, den største internetbaserede jobdatabase i Danmark (FDIM, juli 2013).

Fakta om Computerworld[redigér | redigér wikikode]

Chefredaktør i Danmark: Lars Jacobsen

Den trykte udgave af Computerworld udkommer hver anden fredag med et distribueret oplag på 11.079 eksemplarer (Dansk Oplagskontrol, 1. halvår 2008) og har 120.000 læsere (Index Danmark/Gallup, 1. halvår 2008).

Computerworld.dk har hver måned knapt 194.000 unikke brugere (FDIM, juni 2013).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Internationale Computerworld-sites[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]