Graddag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Merge-split-transwiki default.svg Sammenskrivningsforslag
Denne artikel er foreslået sammenskrevet med Graddøgn.   (Diskutér forslaget).
Hvis sammenskrivningen sker, skal det fremgå af beskrivelsesfeltet, at sammenskrivningen er sket (hvorfra og hvortil) eller af artiklens diskussionsside.

En graddag er et udtryk for en forskel på 1 °C mellem døgntemperaturen indendørs og den udendørs døgnmiddeltemperatur i et givent døgn.

Antallet af graddage kan anvendes som et simpelt mål for den kuldepåvirkning en bygning udsættes for i en given periode. Begrebet finder derfor anvendelse i beregningen af en bygnings energiforbrug.

Er der eksempelvis 10°C uden for og man ønsker at opvarme sin bygning eller bolig til 20°C, så har man et behov på 7 graddage den pågældende dag, da man regner 3 grader fra pga. div. ekstern opvarmning blandt andet lamper. Ønsker man derimod at varme huset op til 22°C i den samme uge er der behov for 84 graddage (22-10)*7. Månedlige og årlige graddagetal beregnes ved at summere de enkelte dages graddagetal.

DMI beregner og offentliggør graddage baseret på deres temperaturmålinger flere steder i Danmark.

Artikelstump Stub
Denne meteorologi eller vejr-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.