Grindsted Å

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Grindsted Å udspringer på den jyske højderyg ca. 10 km øst for Billund. Herfra løber åen mod vest over hedesletten. Vest for Ansager løber åen sammen med Ansager Å og bliver til Varde Å.

På det sidste stykke før sammenløb med Ansager Å ligger Ansager Stemmeværk med en højde på ca. 2 m. Ansager Stemmeværk og den 10 km lange Ansager Kanal til Karlsgårde Sø blev bygget i 1940-erne for at lede Varde Å's vand til søen for at udnytte vandkraften til elproduktion på Karlsgårdeværket.

Grindsted Å er på en 800 meter lang strækning forurenet med en række stoffer, som stammer fra lægemiddelproduktionen på Grindstedværket.

Sportsfiskeri[redigér | rediger kildetekst]

Grindsted Å er kendt som et af Danmarks bedste stallingefiskevande. Foruden stalling er der også bækørred, regnbueørred, havørred, laks og gedde.

Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Grindsted Å kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°42′39″N 8°43′04″Ø / 55.71088°N 8.71778°Ø / 55.71088; 8.71778