Grunnførfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grunnførfjorden
Grunnførfjorden og bjergene mod syd
Grunnførfjorden og bjergene mod syd
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Hadsel, Vågan
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vesterålen, Lofoten
Type Fjord
Maks. længde 4 km
Maks. dybde 13 meter (nord for Hopen)
Oversigtskort

Grunnførfjorden er en fjord på nordsiden af Austvågøya i Nordland fylke i Norge. Den vestlige halvdel af fjorden tilhører lofotkommunen Vågan mens den østlige delen ligger i vesterålskommunen Hadsel.

Fjorden går 4 kilometer mod syd-sydøst fra indløbet mellem Basaneset i Hadsel og Delpneset i Vågan. Den er omgivet af fjelde som Delpen (374 moh., Gjervollheia (424 moh.) og Tverrfjellet (577 moh.) i vest og Fjordmannen (810 moh.) i øst. På Vågansiden går den omkring 600 m lange vig Hopen videre mod syd.[1]

En del af moseområdet ved mundingen i øst, indgår i fuglefredningsområdet Grunnfør.

Fylkesvej 888 (Nordland)| krydser midt i fjorden over en dæmning fra Bulineset til Storholmen, og videre til Langneset. Der er lavet En 35 meter lang åbning i dæmningen for at vandet skal kunne passere. der er spredt bebyggelse på Hadselsiden mellem bebyggelserne Grunnfør og Grunnførfjorden. I Vågan ligger bebyggelsen Delp.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Grunnførfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi