Hallefjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hallefjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Vanylven og Sande
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Sunnmøre
Maks. længde 10 kilometer
Maks. dybde 360 meter
Oversigtskort

Hallefjorden er en 10 kilometer lang fjord langs kommunegrænsen mellem Vanylven og Sande kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke i Norge. Fjorden går langs sydvestsiden af Gurskøya og nord for Brandalsstranda.[1]

Fjorden har indløb i nordvest mellem Marøyna i vest og Hellebygda i øst og går først mod syd. Lige syd for Marøyna ligger Åramsundet som går mod vest til Haugsfjorden. Syd for Åramsundet ligger Åram og på den modsatte side af fjorden ligger bygden Larsnes. Ved Sørbrandal drejer fjorden mod øst. Bjørlykkja ligger på sydsiden af fjorden, som ender mellem Koparneset i syd og Årvika i nord. Mellem disse to steder er der færgeforbindelse.

Den største dybde i fjorden er 360 meter.

Videre mod øst fortsætter den som Rovdefjorden, mens Syvdsfjorden går mod syd fra Koparneset.

Fylkesvej 61 går på Gurksøysiden af fjorden, mens Fylkesvej 2 går langs syd- og vestsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hallefjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi