Hamber Provincial Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hamber provinspark
Fortress Lake
Fortress Lake
Officielt navn: Hamber Provincial Park
Land Canada Canada
Delstat British Columbia
koordinater 52°22′05″N 117°51′59″V / 52.36806°N 117.86639°V / 52.36806; -117.86639
Areal 240 km²
Verdensarv
År 1984 (#8)
Nummer 304
Region UNESCOs Verdensarvsliste (Amerika)
Kriterier vii, viii
Hamber Provincial Parks beliggenhed i Canadian Rocky Mountain Parks
Red pog.svg
Hamber Provincial Parks beliggenhed i Canadian Rocky Mountain Parks

Hamber Provincial Park er en provinspark i British Columbia i Canada med et areal på 240 km², beliggende ved grænsen til Alberta, omgivet på tre sider af Jaspers National Park. Parken har fået sit navn efter Eric W. Hamber der var viceguvernør i British Columbia mellem 1936 og 1941. Da parken blev oprettet i 1941, var den et af de største beskyttede vildmarksarealer i Canada. I de tidlige 1960'ere, reducerede provinsregeringen størrelsen med 98% efter pres fra skovindustrien og på grund af planlagte vandkraftanlæg langs den øverste del af Columbia River

Verdensarvssted[redigér | rediger kildetekst]

Parken blev i 1984 en del af et verdensarvsområde sammen med de andre nationalparker og provinsparker som udgør Canadian Rocky Mountain Parks World Heritage Site, på grund af de bjerglandskaber med toppe, gletsjere, søer, vandfald, canyoner og sandstensgrotter såvel som fossiler som findes her.

Natur[redigér | rediger kildetekst]

Området omkring Fortress Lake er dækket af gran og balsam-ædelgran (Abies balsamea) og har en tung undervegetation af falske azaleaer (Rhododendron menziesii) og andre rhododendron.

Beliggenhed[redigér | rediger kildetekst]

Som et afsides vildmarksområde, er den eneste måde at komme til stedet ved vandring eller på ski. Fra parken ved Sunwapta Falls parkeringsplads i Jaspers National Park findes en 22 km vandringsrute til Fortress Lake. Nærmeste byer er Valemount i British Columbia og Jasper i Alberta.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]